2022 Yılında Bambu Ev Gereçlerinde Rekor Üretim

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Tarsus Turkey tarafından ZÜCDER, İMMİB ve KOSGEB’in destekleriyle 15.’si düzenlenen HOST İstanbul Fuarı’nda 100’e yakın ülkeden 12 binin üzerinde satın almacı bir araya gelecek. Katılımcılarının tamamı yerli üreticilerden oluşan fuarda, ev ve mutfak eşyalarına dair inovatif tasarım ve yeni koleksiyonların dünya ile buluşacak.

Host İstanbul Fuarı’nın Türkiye’de bulunan yerli üreticiler için önemli bir fırsat olduğunu belirten Bambum Genel Müdürü Ahmet Selman Yar, “Bambum olarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek bambu üreticisiyiz. 2022 yılı itibariyle bambu mutfak ürünleri sektöründeki pazar payımızı yüzde 85’e çıkardık. Yüzde yüz yerli sermayemiz ile üretim kapasitemizi arttırarak yurtiçi ve yurtdışına daha fazla ürün tedarik etmeyi amaçlıyoruz. 2022 yılında üretimimizi yüzde 50 artırdık. Aylık 500 bin adet ürün üretirken şuanda bu sayıyı ayda 650 bin adete çıkardık” dedi.

Bambu mutfak gereçlerinin yurt içinin yanı sıra globalde de yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Yar, “2022 yılında 5 milyon dolar olan ihracat gerçekleştirdik. 2022 yılı için hedefimiz bu rakamı yüzde 50 artırmak. Şuanda Bambum olarak 61 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Host İstanbul Fuarı ile 5 yeni ülke daha ekleyerek ihracat satış hacmimizi artıracağız”         dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!