ABD, 200 milyon doz ilave Kovid-19 aşısı sipariş etti

ABD, 200 milyon doz ilave Kovid-19 aşısı sipariş etti
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD Başkanı Biden, 100 milyonu Pfizer’dan, 100 milyonu da Moderna’dan olmak üzere toplam 200 milyon doz ilave yeni tip koronavirüs aşı siparişi verdiklerini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ulusal Sağlık Enstitüsü’nü ziyaret ederek yeni tip koronavirüse (Kovid-19) mücadelede aşı çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Biden, incelemelerinin ardından yaptığı konuşmada, “Moderna’dan 100 milyon, Pfizer’dan da 100 milyon ilave aşı almak üzere bugün anlaşma imzaladık” dedi.

President Biden: “Just this afternoon we signed a final contracts for 100 million more Moderna and 100 million more Pfizer vaccines. We were also able to move up the delivery dates with an additional 200 million vaccines to the end of July, faster than we expected.” pic.twitter.com/jdW9yyh3hQ

— CSPAN (@cspan) February 12, 2021

ABD Başkanı söz konusu ilave aşıların temmuz ayı sonuna kadar kendilerine teslim edilmiş olacağını belirtti.

“Bunun anlamı, insanların hayatlarını kurtarıyoruz. 3 hafta önce görevi devraldığımda bu ülkenin bir aşılama planı yoktu” ifadelerini kullanan Biden, Beyaz Saray’da işbaşına geldikten sonra ülke genelindeki haftalık aşılama oranını yüzde 30 artırdıklarını da sözlerine ekledi.

© REUTERS / Lisi Niesner
ABD’de her 3 kişiden biri Kovid-19 aşısı olmak istemiyor

Biden ayrıca, her iki firmanın da daha önce haziran sonunda teslim edeceklerini açıkladıkları 100’er milyon dozluk aşıların yeni anlaşmayla mayıs ayı sonunda teslim edileceği bilgisini verdi.

ABD yönetimi son anlaşmalarla toplamda 600 milyon doz Kovid-19 aşısı almayı garanti altına almış oldu. Böylece yaklaşık 300 milyonluk nüfusun ikişer doz Kovid-19 aşısı vurulmasına yetecek kadar aşının ülkeye tedarik edileceği kaydedildi.

486 binden fazla Kovid-19 kaynaklı ölü ve 28 milyona yakın vaka ile dünyada salgından en fazla etkilenen ülke konumundaki ABD’de 46 milyon kişiye Kovid-19 aşısı vurulmuş durumda.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!