ABD ham petrol stokları 12.8 milyon varil arttı

ABD ham petrol stokları 12.8 milyon varil arttı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD ham petrol stoklarının bir süredir yaşanan düşüşün ardından 12.8 milyon varil arttığı belirtildi.

ABD ham petrol stokları, petrol piyasalarında analistlerin öngörülerinin çok üzerinde yükseldi. Buna göre, ülke genelinde ham petrol stokları 5 Mart’ta sona eren haftada, bir önceki haftaya göre 12 milyon 800.000 bin varil yükseldi.

Petrol fiyatlarında düşüş
© AP Photo / Eric Gay
ABD’nin ham petrol stokları azaldı

Özel bir kuruluş olan Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (American Petroleum Institute – API) verilerine göre, aynı haftada, ABD’nin önemli petrol çıkarma bölgelerinden Oklahoma’daki Cushing gibi büyük petrol bölgesindeki rezervler de 0.3 milyon varil yükseldi.

API verilerine göre, benzin stokları da, aynı haftada 8 milyon 500,000 varil geriledi. ABD’de damıtılmış petrol ürünü rezervleri ise 4 milyon 800,000 varil ile, beklentilerden çok fazla azaldı. Ham petrol stoklarına ilişkin resmi veriler ABD Enerji Enformasyon Yönetimi (EIA) tarafından bugün ABD piyasaları açıldıktan sonra açıklanacak.Verinin açıklanmasının ardından Mayıs teslimi Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1.34 düşüşle 67.21 dolara, Nisan teslimi Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı da yüzde 1.67 düşüşle 63.71 dolara geriledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!