ABD’li General Miller, Afganistan’daki komutanlık görevini bıraktı

ABD’nin Afganistan’daki askeri birliklerinin başındaki General Austin Miller, başkent Kabil’de düzenlenen törenle komutanlık görevinden istifa etti. ABD’nin Afganistan’daki askeri birliklerinin geri çekilme süreci devam ederken, Afganistan’daki askeri birliklerin başındaki General Austin Miller başkent Kabil’de düzenlenen törenle komutanlık görevini bıraktı. ABD’nin Afganistan’da karada görev yapan son dört yıldızlı generali olan Miller, 31 Ağustos’ta ABD askeri misyonunun…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ABD’li General Miller, Afganistan’daki komutanlık görevini bıraktı

ABD’nin Afganistan’daki askeri birliklerinin başındaki General Austin Miller, başkent Kabil’de düzenlenen törenle komutanlık görevinden istifa etti.

ABD’nin Afganistan’daki askeri birliklerinin geri çekilme süreci devam ederken, Afganistan’daki askeri birliklerin başındaki General Austin Miller başkent Kabil’de düzenlenen törenle komutanlık görevini bıraktı.

ABD’nin Afganistan’da karada görev yapan son dört yıldızlı generali olan Miller, 31 Ağustos’ta ABD askeri misyonunun resmi olarak sona ermesinden önce istifa etti.

Kabil’deki askeri karargahın önünde konuşan 60 yaşındaki Miller, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin unutulmayacağını ifade ederek, Taliban’a saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. Miller, “Taliban’a söylediğim şey onların da sorumlu olduğu. Devam eden şiddet Afgan halkının iradesine aykırı ve durdurulması gerekiyor” dedi.

Türkiye'deki Afgan mülteciler
© REUTERS / Umit Bektas
Taliban’dan kaçan Afganistan vatandaşları Türkiye’ye geliyor: Her gün 1000 kişi giriş yapıyor

ABD’nin Afganistan’dan geri çekilme sürecinin yüzde 90’ından fazlası tamamlandı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Afganistan’dan çekilme sürecinin yüzde 90’ından fazlasının tamamlandığı belirtilerek, “Geri çekilme süreci devam ediyor. ABD Merkez Komutanlığı, tüm geri çekilme sürecinin yüzde 90’ından fazlasını tamamladığımızı tahmin ediyor” denildi.

Biden, çekilmeyi 14 Nisan’da duyurmuştu

Biden, 14 Nisan’da ABD’nin 1 Mayıs’tan itibaren Afganistan’dan geri çekilmeye başlayacağını ve sürecin Dünya Ticaret Merkezi, İkiz Kuleler ve ABD Savunma Bakanlığına yönelik terör saldırılarının 20. yıl dönümü olan 11 Eylül’e kadar tamamlanacağını duyurmuştu. Ancak Biden bu tarihi daha sonra öne çekerek, çekilmenin 31 Ağustos’ta tamamlanacağını ilan etti.

ABD’nin ardından NATO tarafından yapılan açıklamada ise, “Birliklerimiz birlikte Afganistan’a gitti, şimdi birlikte çıkıyoruz” denilmişti.

Benzer Haberler
Emlak profesyoneli, 35 yıllık deneyimini kitaba dönüştürdü
Emlak profesyoneli, 35 yıllık deneyimini kitaba dönüştürdü
“Yeni işletim sistemimiz yapay zeka, yeni kullanıcı arayüzümüz ise sohbet”
“Yeni işletim sistemimiz yapay zeka, yeni kullanıcı arayüzümüz ise sohbet”
Tedarik zinciri, gümrük ve lojistik yöneticisi açıkladı: “Türkiye merkezli yeni aks oluşturuyoruz”
Tedarik zinciri, gümrük ve lojistik yöneticisi açıkladı: “Türkiye merkezli yeni aks oluşturuyoruz”
Yeni Trend, Yaz Tatilinde Misafir Odaklı Eğlence Konsepti
Yeni Trend, Yaz Tatilinde Misafir Odaklı Eğlence Konsepti
Brolyz CEO’su İbrahim Kılıç Uyardı: “Yapay Zekâ Kaosunda Yerli Sosyal Medya Gerekli”
Brolyz CEO’su İbrahim Kılıç Uyardı: “Yapay Zekâ Kaosunda Yerli Sosyal Medya Gerekli”
Tez Yazdırma Sürecinde Güven ve Kalitenin Adı
Tez Yazdırma Sürecinde Güven ve Kalitenin Adı
En Güncel Haberler
Habere Doğru

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HABERE DOĞRU 'da saklıdır.