Acet: AK Parti’nin anketlerindeki ucu açık sorularda yüzde 5-6 oranında Muharrem İnce ismi çıkıyor

Muharrem İnce: Kısa süre içerisinde istifa edeceğim
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, CHP’den istifa etmeye hazırlanan Muharrem İnce’nin oy potansiyeliyle ilgili olarak “AK Parti’nin her ay düzenli olarak yaptırdığı anketlerde, ucu açık sorularda yüzde 5-6 oranında Muharrem İnce ismi çıkıyor. İzmir’de bu anketler yapıldığında, ‘İnce’ye oy veririm’ diyenlerin oranı yüzde 18’i buluyor” dedi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, ‘Anketlere göre Muharrem İnce, CHP’den ne kadar oy koparıyor’ başlığıyla yayımlanan yazısında CHP‘den istifa etmeye hazırlanan Muharrem İnce‘nin oy potansiyeliyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Konsensüs‘ün yaptığı ankette İnce’nin parti kurma çabalarını olumlu bulanların oranının yüzde 25 olduğunu belirten Acet, bu yüzde 25’in oy verme anlamına gelmediğini söyledi. 

“Konsensüs’ün başındaki isim olan Murat Sarı, henüz partisini kurmadığı için İnce’nin partisine oy verir misiniz sorusunu sormadıklarını söylüyor” bilgisini veren Acet, şöyle devam etti:

AK Parti’nin her ay birden fazla şirkete düzenli olarak yaptırdığı anketlerde ise, ucu açık sorularda yüzde 5-6 oranında Muharrem İnce ismi çıkıyor. İzmir’de bu anketler yapıldığında, Muharrem İnce’ye oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 18’i buluyor. İzmir’de yüzde 18 rakamı ortaya çıkıyorsa, bu oyların kahir ekserisinin CHP’den kopacak oylardan oluştuğu tahmin edilebilir. Seçim barajı yüzde 5’e düşse, İnce’nin partisinin bu barajı aşma ihtimali hiç de uzak değil.”

Acet, yazısının devamında “Tabii asıl soru İnce’nin kuracağı partinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl davranacağı sorusu” görüşünü dile getirerek şunları kaydetti:

“İttifaklara açık mı olacaklar? Seçimlerin ikinci tura kalmasına mı oynayacaklar? Seçimler ikinci tura kalırsa, hangi safta konuşlanacaklar? Bu sorular üzerinde fikir egzersizi yapmak ayrı bir yazı gerektiriyor.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!