Adalet Bakanı Gül: Cumhuriyeti 1921 Anayasası ruhuyla taçlandıracağız

Adalet Bakanı Gül: Cumhuriyeti 1921 Anayasası ruhuyla taçlandıracağız
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Gül, “Bugün 1921 Anayasası’nın ruhuyla, yine cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken yeni bir toplumsal sözleşmeyi yine Gazi Meclisimizin iradesiyle, milletimizin iradesiyle yeni anayasayla taçlanacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’e ‘Gazi’ unvanı verilişinin 100. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis‘te düzenlenen anma programına katıldı.

Bakan Gül, emperyalizme karşı kazanılan İstiklal Harbi sonrasında tarihte yeni bir sayfa açıldığını ve Birinci Meclis binasında tam 100 yıl önce 1921 Anayasası‘nın kabul edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“İşte ilk Anayasamız, bu toprakların tapusunun kimde olduğunu gösteren bir mühürdür ve bu mührün sahibi de aziz milletimizin ta kendisidir. Tam da Gaziantep’e Gazilik unvanının verildiği kanunun çıktığı günden birkaç gün önce, 10 gün öncesinde bu Anayasa, bu ulvi çatı altında kabul edilmiştir.”

Gül, yeni Anayasa’nın 83 milyonu kapsayacağına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“1921 Anayasası, Türkiye’de yaşayan herkesin her düşüncenin, her inancın, her anlayışın yansıdığı bir toplumsal sözleşme metnidir. Yine aynı anlayışla, 100 yıl sonra aynı ruhla bunun yine gerçekleşeceğine, 83 milyonu kuşatan, insan onurunu koruyan, hak ve özgürlükleri teminat altına alan yeni Anayasa’nın yapılacağına olan inancımız tamdır.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!