‘Akademik Çerskiy’ boru döşeme gemisi Kuzey Akım-2’nin yapımının devam ettiği bölgeye döndü

'Akademik Çerskiy' boru döşeme gemisi Kuzey Akım-2’nin yapımının devam ettiği bölgeye döndü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rus gazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan Kuzey Akım-2 doğalgaz hattının boru döşeme işlerini yapan Rus ‘Akademik Çerskiy’ gemisinin Danimarka’nın münhasır ekonomik bölgesine ulaştığı öğrenildi.

MarineTraffic gemi izleme sitesinin verilerine göre Kuzey Akım-2 doğalgaz hattının boru döşeme işlerini yapan Rus ‘Akademik Çerskiy’ gemisi, Danimarka’nın münhasır ekonomik bölgesine ulaştı. Gemi geçen ayın başında Danimarka’nın Bornholm adası bölgesinde birkaç gün geçirdikten sonra döndüğü Kaliningrad açıklarında bulunuyordu.

‘Akademik Çerskiy’, geçen ay Kuzey Akım-2’nin yapımının devam ettiği bölgeden ayrılmış ve Rusya’nın karasularında boru döşemeye benzer manevralar yapmaya başlamıştı. Daha sonra Danimarka Denizcilik Ajansı, ‘Fortuna’ boru döşeme gemisinin 15 Ocak’tan itibaren Kuzey Akım-2’nin iki kolunun borularını döşemeye başlayabileceğini duyurmuştu. Rus boru döşeme gemisinin çalışmalara katılma izni konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

‘Akademik Çerskiy’ ve ‘Fortuna’ 5 Aralık’tan itibaren çalışmalara katılma izni almıştı. Kuzey Akım-2’nin son kısmının yapım çalışmaları daha önce İsviçreli Allseas şirketinin boru döşeme gemileri tarafından yerine getiriliyordu, ancak şirket, ABD’nin yaptırımlarına maruz kalma riskinden dolayı gemileri geri çekmişti.

Bir süre önce Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının Almanya’nın münhasır ekonomik bölgesinden geçen 2.6 kilometrelik kısmının yapımının tamamlandığı duyurulmuştu.

Kuzey Akım-2 projesi, toplam yıllık kapasitesi 55 milyar metreküp olan iki doğalgaz boru hattının, Rusya’dan Almanya’ya Baltık Denizi’nin altından döşenmesini öngörüyor.

Avrupa ülkelerine kendi sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatını yapmak isteyen ABD’nin yanı sıra Ukrayna, Polonya ve Baltık ülkeleri projeye karşı çıkıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!