Aliyev: Karabağ ihtilafı geride kaldı, geleceğe bakmalıyız

Aliyev: Karabağ ihtilafı geride kaldı, geleceğe bakmalıyız
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Karabağ ihtilafının geçmişte kaldığını belirterek, “Geleceğe bakmalıyız” açıklamasını yaptı.

İlham Aliyev, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı’nın (AGİT) mevcut Başkanı, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Azerbaycan Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Aliyev görüşmede, “İhtilaf geçmişte kaldı ve biz geleceğe bakmalıyız. Bugün sizinle geleceği nasıl inşa edeceğimize dair görüşlerimizi değerlendirdik. Sanırım savaştan sonraki son dört ay, her iki tarafın da sayfayı kapatıp geleceğe odaklanma isteğini sergiliyor” ifadesini kullandı.

Ermenistan ile ulaşımın açılmasıyla ilgili görüşmelerin başladığını dile getiren İlham Aliyev, bu konunun 10 Kasım 2020’de imzalanan anlaşmanın bir parçası olduğunu belirterek, “Farklı düzeylerde bir dizi görüşme gerçekleşti bile. Bu, savaş sayfasını tamamen kapatmak için bir dönüm noktası olabilir. Ulaşım açılması bölgenin tüm ülkeleri için yararlı olacak, yeni fırsatlar yaratacak, yeni dinamikler kazandıracak. Azerbaycan’ın buna hazır olduğunu açıkça söylüyorum” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!