Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Keller istifa etti

Alman Futbol Federasyonu'nda Hitler kıyaslaması tartışma yarattı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Fritz Keller, istifa ettiğini açıkladı. Keller, istifasının DFB ve futboldaki sorunları çözmeyeceğini belirtti.

Keller yaptığı yazılı açıklamada, “Daha önce duyurulduğu gibi DFB’nin çıkarları için gerekli olan yeni bir başlangıç ​​için başkanlıktan ayrılıyorum. 23 Nisan 2021’deki toplantısında yaşananlardan şahsen sorumluyum” ifadelerini kullandı.

Fritz Keller vollzieht den angekündigten Rücktritt. Schon wieder braucht der Deutsche Fußball-Bund einen neuen Präsidenten. Die Nachfolgesuche hat öffentlich längst begonnen. https://t.co/mFLDNUJUXf @dpa_sport via @Frankenpost (mrs) pic.twitter.com/AqZpXwnE0W

— dpa-Sport (@dpa_sport) May 17, 2021

​Keller, yaptığı hatanın DFB’yi utanç verici bir duruma soktuğunu belirterek, istifa etmesinin DFB ve futboldaki sorunları çözmeyeceğini vurguladı.

Fritz Keller’in, 23 Nisan’daki toplantıda yardımcısı Rainer Koch’u Nazi dönemindeki yargıç Roland Freisler ile kıyaslaması yoğun tepki çekmişti.

Almanya’da eyalet ve bölge futbol birliklerinin başkanları bu gelişmeden sonra Fritz Keller’in görevinden istifa etmesini istemişti.

Keller, daha sonra Koch’tan özür dilemişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!