Altun: Darbeci zihniyet 27 Mayıs’tan bu yana aynı

Altun: Darbeci zihniyet 27 Mayıs’tan bu yana aynı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, (Adnan) Menderes’ten (Recep Tayyip) Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır” ifadelerini kullandı.

Altun, Twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘muhalefetin sözcülüğünü yapanların, haftaya darbe söylemleriyle başladıklarını’ belirtti.

Birisinin “Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok” derken bir diğerinin “Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı’ dediğini anımsatan Altun, darbe özlemi içerisinde olanların bu eş güdümlü söylemlerinin hiç sürpriz olmadığını vurguladı.

Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyetin, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı olduğuna dikkati çeken Altun, şunları kaydetti:

“Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı. Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes’ten Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir.”

Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı.
Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı.

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) January 4, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!