Alzheimer hastalarına destek için 70 yaşında Atlas Okyanusu’nu kürekle geçti

Alzheimer hastalarına destek için 70 yaşında Atlas Okyanusu'nu kürekle geçti
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İngiltere’nin Oldham şehrinden 70 yaşındaki Frank Rothwell, alzheimer hastalarına destek için Atlas Okyanusu’nu kürekle geçerek bu yolculuğu tamamlayabilen en yaşlı kişi oldu.

BBC’nin haberine göre Rothwell, Never Too Old (Asla Çok Yaşlı Değil) isimli tekneyle 12 Aralık 2020’de İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’ndan çıktığı yolculuğunu, yaklaşık 4 bin 830 kilometre kürek çekerek, 6 Şubat’ta Karayipler’deki Antigua Adası’nda noktaladı.

Rothwell, alzheimer hastalarına destek için çıktığı yolculuğunda yaklaşık 1 milyon sterlin toplamayı başardı.

Bitiş çizgisini geçmenin yaşadığı en coşkulu an olduğunu söyleyen Rothwell, başarısını 62 yaşında aalzheimer kaybettiği kayınbiraderi Roger’e adadığını belirterek düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Kürek çekerken, kayınbiraderim Roger ile benzer acıları yaşamış insanlardan yürek sızlatan mesajlar aldım, bu yüzden diğer ailelere de bir şekilde yardım ettiğimi umuyorum.”

Rothwell, yolculuğunu, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bitirmeyi planladığını fakat tahmin ettiğinden önce 50 yıllık eşi Judith’e kavuştuğunu dile getirdi.

Well done ⁦@Frank_Rothwell⁩! Amazing achievement, and raising £1m for ⁦@AlzResearchUK⁩, with key funding from ⁦@IcelandCharity⁩

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!