Amerikan askeri analiz dergisi, ABD yapımı avcı uçaklarının ‘Aşil topuğunu’ anlattı

BAE'nin ABD ile yaptığı F-35 savaş uçağı anlaşmasının bedeli 23 milyar dolar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest, ABD yapımı F-22 ve F-35 ‘hayalet’ avcı uçaklarına ilişkin değerlendirmesinde, bu araçları düşman karşısında savunmasız hale getirebilecek bazı eksik taraflarının olduğunu yazdı.

The National Interest’te (NI) yayınlanan makalede, radarlara görünmeme özelliği bulunan F-22 ve F-35 savaş jetleri ele alınarak, söz konusu uçakları düşman karşısında savunmasız hale getirebilecek bazı eksik tarafları sıralandı.

“Stels teknolojisi, yaygın inanışın aksine bir görünmezlik pelerini değildir” ifadelerini kullanan yazarlar, Rusya’da geliştirilen ufuk ötesi Podsolnuh radarlarının, gökyüzünde gizli bir uçağı tespit etme görevini kusursuz bir şekilde yerine getirdiklerini vurguladı.

Rus radarların F-35’leri uzak mesafelerde rahatlıkla takip edebildiği ifade edilen yazıda, ayrıca kızılötesi tarama teknolojisinin de Amerikan ‘hayalet’ uçaklarının konumunu saptayabildiği savunuldu.

Hava çatışması için uygun olmayan F-35 ya da B-2 Spirit gibi uçakların böyle bir durumda tüm parametreler bakımından geride kaldığına dikkat çekilen makalede, bir F-35 jetinin havada Rus Su-57 avcı uçağı için kolay bir av haline gelebileceği öne sürüldü.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!