Antalya’da aynı turist yine gözaltına alındı: Maske takmayı reddetti

Antalya'da aynı turist yine gözaltına alındı: Maske takmayı reddetti
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Antalya’da geçen pazartesi günü maske takması konusunda kendisini uyaran polise yanındaki kadın meslektaşını gösterip, “Beğendim, bana göndersene” deyince gözaltına alıp daha sonra serbest bırakılan Letonya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs, maske takmadığı gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı.

Letonya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs’un gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı günün akşamında polis ekipleri, Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı girişinde spor yapan Solovjovs’u maske takması konusunda uyardı.

© DHA
Antalya’da maske takmamak için direten turiste gözaltı: Kadın polisi gösterip ‘Beğendim, bana göndersene’ dedi

Ancak Solovjovs maske takmadı, kimlik ve pasaport ibrazında da bulunmadı ve iddiaya göre bağırıp hakaret etmeye başladı. Bunun üzerine polis ekipleri bölgeye takviye ekip istedi. Solovjovs, gelen ekiplere de zorluk çıkartınca kelepçelenip gözaltına alındı.

‘Neden takmıyorsun?’

Motosikletli yunus polisi, Dmitrijs Solovjovs kelepçelendikten sonra İngilizce, “Neden zorluk çıkarıyorsun? Şimdi sana maske vereceğiz, onu tak. Neden takmamak için direniyorsun?” dedi. Solovjovs ise spor yaptığını ve o yüzden takmadığını söyledi. Polisin, “Burada bağırıyorsun ve evlerinde olan kişileri rahatsız ediyorsun, şimdi seni karakola götürecekler” sözleri üzerine Solovjovs, “Tamam” diye cevap verdi. Gözaltına alınan Solovjovs, ‘polise mukavemet’ suçundan işlem yapıldıktan sonra yine serbest bırakıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!