Araştırma: Hindistan’daki WhatsApp kullanıcılarının yüzde 82’si yeni değişikliğe karşı

Araştırma: Hindistan'daki WhatsApp kullanıcılarının yüzde 82'si yeni değişikliğe karşı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

WhatsApp tarafından planlanan veri gizliliği değişikliği, 400 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Hindistan’da büyük tepkiyle karşılandı.

WhatsApp, son güncellemesinde, 2018’de başlatılan ‘Business’ uygulamasında verilerin Facebook ile paylaşıldığını açıklamıştı.

WhatsApp
© AFP 2020 / LIONEL BONAVENTURE
WhatsApp’ta virüs alarmı: Tüm kontrolü ele geçiriyor

Hintli pazar araştırma şirketi Better World – BM Nxt tarafından yapılan araştırmaya göre, Hindistan’daki WhatsApp kullanıcılarının yüzde 82’si WhatsApp’taki yeni değişikliğe karşı olduğunu açıkladı. 

Ankete katılanların yüzde 37’si gizlilik güncellemesinin ciddi bir ihlal olduğunu düşünürken, kalan kullanıcılar ise bir karar vermek için daha fazla ayrıntı beklediklerini açıkladı.

Ankete katılanların yüzde 22’si WhatsApp’ın Business uygulamasının kullanıcılarıydı. Business kullanıcılarının çoğu Signal ve Telegram gibi alternatiflere kaydolmak istediğini açıkladı.

Öte yandan, katılımcıların yüzde 29’u uygulamaları bir ay içinde, yüzde 25’i bir hafta içinde değiştirebileceklerini söyledi ve yüzde 18’i ise çoktan değiştirdiklerini söyledi.

Indians react to #WhasAppPrivacyPolicy inclining against the update.

Indian market research firm — Better World–BM Nxt. conducted a study among 565 respondents between 9 January and 25 January 2021. @SputnikInt pic.twitter.com/BOWu0DAkG9

— Radhika Parashar (@_RadhikaReports) January 28, 2021

​Çalışmada ayrıca, kullanıcılar hükümetin bu konuda ne yapması gerektiğini konusunda da görüş bildirdiler.

Katılımcıların yüzde 33’ü kullanıcıların en iyi karar vericiler olduklarını düşünürken, yüzde 24’ü ise hükümetin WhatsApp’tan değişiklikleri geri çekme talebinde bulunması gerektiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 43’ü ise kullanıcı verilerini toplayıp paylaşabilecek diğer uygulamalar için daha bütünsel bir düzenleme yapılması gerektiğini görüşünde.

The government of India, as of now, has asked for detailed response from #WhatsApp over its privacy update notification.

In a letter to WhatsApp CEO, Indian IT ministry has also suggested that the app withdraws its policy update for India, which is its biggest global market. pic.twitter.com/fL2TFhaNNs

— Radhika Parashar (@_RadhikaReports) January 28, 2021

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!