ARGOS IN CAPPADOCIA, DOĞANIN UYANIŞINA SANATLA MERHABA DEDİ

Geçtiğimiz yıl hayata geçen Art Goes Argos projesini bu yıl mevsimsel dönüşümden ilham alarak hazırladığı “Seasonal Awakening” programıyla daha da zenginleştiren Argos in Cappadocia, baharın gelişini sanat dolu bir haftayla karşıladı. Multidisipliner sanatın başarılı isimleri sergiledikleri özgün performanslarıyla tüm misafirlere ilham dolu anlar yaşattı.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Her mevsim doğanın farklı uyanışlarına tanıklık eden ve misafirlerine farklı hikayeler ve deneyimler sunan Argos in Cappadocia, baharın gelişini sanat dolu bir haftayla karşıladı.  Tüm misafirlerine Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde sanatla çıktıkları bir ilham yolculuğu deneyimleten Argos in Cappadocia, Argos’tan ve Kapadokya’nın dört mevsime yansıyan şiirsel güzelliğinden ilham alan Seasonal Awakening programıyla multidisipliner sanatın başarılı isimlerini ağırladı. Seasonal Awakening programı kapsamında Argos in Cappadocia’da başlayan sanat haftasının ilk konukları genç ve yetenekli fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel ve performans sanatçısı Fethi Arda oldu. Dilan Bozyel’in objektifine yansıyan eşsiz kareler ve Fethi Arda’nın dans koreografileri iki gün boyunca Argos in Cappadocia takipçileriyle paylaşıldı.

Doğanın uyanışı farklı disiplinlerde sanat etkinlikleriyle kutlandı

 

Doğanın uyanışı temasıyla hayata geçirilen Seasonal Awakening sanat haftasında dünyada hızla yayılan yalnızlık sorunsalına karşı Britanya ve Japonya’da kurulan Yalnızlık Bakanlıkları’ndan ilham alarak kaleme aldığı Yalnızlık Bakanlığı kitabıyla dikkat çeken yazar  Menekşe Gülben ve yazar Çiğdem Aldatmaz keyifli bir okuma atölyesi düzenledi. Gülben’in Yalnızlık Bakanlığı kitabından kesitler paylaştığı okuma atölyesinde ayrıca iki yazar Argos in Cappadocia’da çıktıkları ilham yolculuğuyla kaleme aldıkları mini öyküleri de misafirlerle paylaştı.   Seasonal Awakening sanat haftasında, heykel ve video çalışmaları Odunpazarı Müze, Galata Rum İlkokulu, Paris Protocinema, Hanna Barry Gallery, Galerist gibi bir çok saygın platformda sergilenen interdisipliner sanatçı Lara Öğel ve ilhamını evrim kuramı, doğa tarihi ve tıbbi resimlendirmeden alan çağdaş sanatçı Ekin Kano unutulmaz bir çizim atolyesine birlikte imza attılar. Kapadokya’nın doğal taşlarını farklı bir teknikle pigment haline getirerek boya malzemesine dönüştüren Öğel ve Kano elde ettikleri malzemeyle kağıt üzerine eskiz çalışmaları gerçekleştirdiler. Atölyeye katılan Argos in Cappadocia’da konaklayan misafirler Öğel ve Kano’nun yönlendirmeleriyle kişisel yaratıcılıklarını keşfe çıktılar. Sanat haftasında sahne alan söz yazarı ve ses sanatçısı Koza, sergilediği akustik solo performansla dinleyenleri büyüledi. Sevilen yerli ve yabancı şarkıların coverlarını kendi stilinde seslendiren Koza, doğanın müziğini kendi yorumuyla tekrar canlandırdı. Yaratıcılığı özgür bırakacak ilham verici hikâyeler Argos in Cappadocia’da her mevsim yazılmaya devam edecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!