Asfalt Yapımı ve İşleri

Asfalt genellikle gördüğümüz bütün alanlarda kullanılan bir yol yapım yani üst yapı malzemesidir.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Asfalt genellikle gördüğümüz bütün alanlarda kullanılan bir yol yapım yani üst yapı malzemesidir. Ancak yol yapımı dışında da pek çok alanda tercih edilebilir. Yol kaplama Havaalanı kaplama gibi alanların dışında su ile ilgili bazı bölümlerde geçirmezlik özelliği taşıdığı için yalıtım içinde kullanılabilir. Asfalt akla gelebilen bütün yolları otopark alanlarının oyun alanlarının kısaca ayak bastığımız bütün yolların inşa ettiği yapı malzemesidir.

Asfalt özünde doğal bir yapı malzemesi olmakla birlikte petrol bazı bir yol yapım malzemesidir. Karışımında asfalt çimentosu yani bir tür ve çeşitli agregalar bulunmaktadır. Ankara asfalt son dönemlerde sıkça konuşulan bir konu olduğundan dolayı sıkça araştırma yapılmaktadır. Asfalt firmaları Ankara sitesinden gerekli erişimleri sağlamanız mümkündür.

Çeşitleri Nelerdir?

En çok yol yapım malzemesi olarak kullanılan asfalt Türkiye’deki yolların %63’ünü kaplamaktadır. Türkiye’de kaplanmış olan bu yolların asfalt çeşitleri oldukça farklılık göstermektedir. Bunlar asfalt betonu Bitümlü sathi katlama, Bitümlü temel,  bitümlü sıcak karışım,  soğuk asfalt, binder tabakası, aşınma tabakası, polimer modifiye, renkli asfalt, taş mastik asfalt olarak isimlendirilmektedir. Genel olarak ülkemizde en çok ve en yaygın bu çeşitler kullanılmaktadır. Ülkemizde bulunan havaalanlarının pistlerindeki kaplamaların da yüzde doksan dördü yine asfalt kaplama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Neden Asfalt Tercih Ediliyor

Bilinen en eski yapı malzemelerinden birisi olan asfaltın betonu ülkelerin Ulaştırma bakanlıkları vasıtasıyla belirlenen karışım oranları ve yöntemleri ile üretilmektedir. Asfalt kaplamada tercih ediliyor olmasının özellikleri ile bağlantılı olduğu bilinmektedir. Asfalt firmaları Ankara sitesini ziyaret ederek soğuk asfalt çeşitlerinin tüm özelliklerini detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Kaynak: https://asfaltfirmalariankara.com/soguk-asfalt/

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!