Avrupa Süper Ligi başlamadan bitiyor: Manchester City, Chelsea ve Arsenal ligden ayrılıyor

Avrupa Süper Ligi başlamadan bitiyor: Manchester City, Chelsea ve Arsenal ligden ayrılıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Manchester City, Avrupa Süper Ligi’nden ayrılmak için prosedürleri yürürlüğe koyduğunu resmen duyurdu.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea ve Manchester City’nin, kurucuları arasında yer aldıkları “Avrupa Süper Ligi” projesinden çekileceği iddia edildi.

Hem İngiliz yayın kurumu BBC hem de Premier Lig’in İngiltere’deki yayın haklarının sahibi Sky Sports kanalının haberine göre iki kulüp, futbol camiası ve taraftarlardan gelen tepkiler üzerine böyle bir karar aldı.

Kararın arkasında, taraftarın protestolarını göz önünde bulunduran Chelsea sahibi Roman Abramovich’in olduğu düşünülüyor.

Sky News understands Chelsea are preparing documents to formally withdraw from the super league

For more on this and other news visit https://t.co/8OWd2TvLrt

— Sky News Breaking (@SkyNewsBreak) April 20, 2021

Chelsea ve Manchester City’nin, gerekli evrakları sunduğu ve resmi açıklama için yasal prosedürün tamamlanmasını beklediği paylaşıldı.

talkSPORT’un iddiasına göre, Avrupa Süper Ligi’nin kurucusu olan 12 futbol takımının bu gece ligi dağıtma konusunu ele almak üzere toplanması bekleniyor.

BREAKING: All 12 clubs are meeting tonight to discuss disbanding the Super League.

– talkSPORT sources understand.

? Listen → https://t.co/VJgUHnHODz pic.twitter.com/72d2cqaAea

— talkSPORT (@talkSPORT) April 20, 2021

Guardian gazetesinin haberinde ise, konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Chelsea’nin böylesi bir kargaşadan sonra iyiniyetli bir şekilde ligden ayrılan ilk takım olmasının ardından, diğer takımların da kendilerini buradan çok hızlı bir şekilde çıkarmanın yollarını arıyor olmaları bekleniyor. Hiç kimse, eve dönen son kişi olmak istemez.”

Manchester City’den resmi açıklama

İddiaların ardından sosyal medya hesabından resmi açıklama yayınlayan İngiliz kulübü Manchester City, “Avrupa Süper Ligi” projesinden ayrılma sürecini başlattığını duyurdu.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Manchester City Futbol Kulübü, Avrupa Süper Ligi oluşumundan resmi çekilme prosedürlerini yürürlüğe koymuştur” denildi.

Club statement.https://t.co/GeNQZn8091

— Manchester City (@ManCity) April 20, 2021

UEFA Başkanı Ceferin: Manchester City’e, Avrupa futbol ailesine tekrar hoş geldin demekten mutluluk duyuyorum

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Manchester City’e, Avrupa futbol ailesine tekrar hoş geldin demekten mutluluk duyuyorum. Büyük istidat gösterdiler. City, oyun için gerçek bir varlık ve onlarla daha iyi bir gelecek için çalışıyor olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

UEFA president Ceferin: “I am delighted to welcome Manchester City back to the European football family. They have shown great intelligence. City are a real asset for the game and I am delighted to be working with them for a better future”. ?? #MCFC #SuperLeague

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) April 20, 2021

Arsenal de ayrılıyor

Manchester City ve Chelsea’nin ardından, Arsenal’in de ligden ayrılma kararı aldığı bildirildi.

Takımdan konuya ilişkin kısa süre içerisinde resmi açıklama yapılması bekleniyor.

BBC’nin haberine göre Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Tottenham’ın bu gece Avrupa Süper Ligi’nden ayrılması ve konuya ilişkin ortak açıklama yapmalarının beklendiği belirtildi. Bu durumda ligin Başkan Yardımcılığı’nda yalnızca Manchester United’ın kalması öngörülüyor.

?| Arsenal, Chelsea, Liverpool and Tottenham could announce their departure from the Super League tonight. They are studying to launch a joint official statement to announce it. Only Manchester United who is vice president would remain.@BBCSport ?

— Madrid Xtra. (@MadridXtra) April 20, 2021

​​İngiltere’nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya’nın Milan, Inter ve Juventus, İspanya’nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, iki gün önce yaptıkları ortak açıklamayla Avrupa Süper Ligi’ni kurduklarını duyurmuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!