Avşa Adası Gezilecek Yerler, Ulaşım ve Konaklama

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Marmara bölgesinde bulunan Avşa Adası yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından bir tanesidir. Sakin ortamı ve doğal güzelliği ile Avşa sizlere çok özel bir tatil rotası sunuyor.

İstanbul’a yakın olması nedeniyle yerli turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Yaz tatili için en iyi alternatif rotalardan bir tanesidir. Her kesimden insana hitap eden Avşa’da hareketlilik günün her saati devam ediyor. Dilerseniz sahilde dolaşabilir ya da geceleri eğlenmeye çıkabilirsiniz.

Avşa’da Nereler Gezilebilir?

Avşa’da gezebileceğiniz bir çok rota yer alıyor. Tarihi yerleri gezebileceğiniz gibi gece hayatı oldukça renkli bu tatil beldesinde gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Yiğitler Köyü

Adanın arka tarafında yer alan Yiğitler köyünde tarihi Rum yapıları bizleri karşılıyor. Tertemiz deniziyle bu köy sizlere unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Köye gitmek için ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz.

Manastır

Hagios Georgos manastırı onlarca odasıyla sizleri bekliyor. Bölgenin meşhur papaz okulunun kalıntıları da burada bulunuyor.

Tarihi Çınaraltı

Adada yer alan tarihi çınar ağacının altında oturarak vakit geçirebilirsiniz.

Şarap Fabrikaları

Adanın özel şaraplarını üreten Bortaçina ve Büyülübağ şarap fabrikalarını mutlaka gezmelisiniz. Üzüm bağları ile ünlü olan Avşa Adası’nın özel şarapları kendisine hayran bıraktırıyor.

Gece Hayatı

Avşa Adası gece hayatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Sahil şeridinde yer alan barlar ve gece kulüplerini dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin en büyük üstü açık diskoları da yer alıyor.

Neler Yenir?

Bölgeye özgü mısır, midye ve ev yapımı gözlemelerden oldukça memnun kalacaksınız. Akşam saatlerinde birbirinden taze ve günlük deniz ürünlerini yiyebilirsiniz.

Nerede Kalınır?

Avşa Adası pansiyon seçenekleri bakamından 1000’den fazla seçeneğe sahip uygun fiyatlı tatil beldesidir. Sizlere önerdiğimiz avsavip.com sitesinden rezervasyon yaptırarak gittiğiniz gibi pansiyonunuz hazır tatile başlayabilirsiniz. Ayrıca isteyenlere özel kiralık daire ve yazlık seçenekleri de web sitesinde yer alıyor. Kişi sayınıza göre konaklama alanları arasında tercih yapabilirsiniz.

Ulaşım

Avşa; İstanbul’a yakınlığı nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. İstanbul’dan İDO ile adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Tekirdağ Akport Limanı’ndan da adaya ulaşım sağlanmaktadır. Erdek’ten de Gestaş, Marmara Roro gemileri ile yaz kış Avşa Adası ulaşım imkanı sorunsuz devam etmektedir. Ada içerisinde ise ulaşım belediye toplu taşıma araçlarıyla gerçekleştirilmektedir. Dilerseniz adada bisiklet kiralayarak dilediğiniz her yere gidebilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!