Avusturya’da hafta sonu yapılması planlanan koronavirüs tedbirleri karşıtı gösterilere yasak

Avusturya'da hafta sonu yapılması planlanan koronavirüs tedbirleri karşıtı gösterilere yasak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Avusturya’nın başkenti Viyana’da koronavirüs tedbirlerine karşı düzenlenecek gösteriler dahil 17 eylemin, salgın hastalığın yayılma riski gerekçe gösterilerek yasaklandığı bildirildi.

Viyana Emniyet Müdürlüğü‘nden yapılan yazılı açıklamada, yarın ve pazar günü, büyük çoğunluğu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri karşıtlarının düzenlemeyi planladığı gösterilere izin verilmeyeceği duyuruldu.

Açıklamada, daha önce duyurusu yapılmış çok sayıda gösterinin virüsün yayılmasını hızlandıracağı ve halk sağlığını tehlikeye atacağı gerekçesiyle yasaklandığı belirtilerek, vatandaşların söz konusu gösterilere katılmamaları çağrısında bulunuldu.

Polis müdahalesi ve para cezası

Yasağa rağmen gösteri yapılması durumunda polisin göstericilere müdahale edeceği kaydedilen açıklamada, yasaklı gösteriye katılacak kişilerin 720 euro, maske, mesafe gibi Kovid-19 önlemlerine uymayanların da 500 euroya kadar para cezasına çarptırılacağı bilgisi paylaşıldı.

AstraZeneca
© REUTERS / DADO RUVIC
AB, AstraZeneca ile aşı sözleşmesini paylaştı, ücreti gizli tuttu

Karşıt gruplardan gösteri çağrısı yapılmıştı

Avusturya’da Kovid-19 önlemleri karşıtı gruplar, cumartesi ve pazar günü geniş katılımlı gösteri düzenleyeceklerini açıklamış, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Meclis Grup Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Herbert Kickl de gösteride konuşma yapacağını duyurmuştu.

Öte yandan sol görüşlü bir grup da Kovid-19 önlemlerini bahane edilerek düzenlenen mitinglerde aşırı sağ propagandası yapıldığına dikkati çekerek, Kovid-19 tedbirleri karşıtlarını protesto gösterisi düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Ülkede vaka sayılarındaki artış nedeniyle 26 Aralık’ta başlayan karantina süreci, 17 Ocak’ta iktidar tarafından yapılan açıklamayla 8 Şubat’a kadar uzatılmış, bu karar toplumun bazı kesimleri tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!