Avusturya’da Kovid-19 kısıtlamaları 24 Ocak’a kadar uzatıldı

Avusturya'da Kovid-19 kısıtlamaları 24 Ocak'a kadar uzatıldı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Avusturya Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, 18 Ocak tarihinde sona ermesi planlanan Kovid-19 kısıtlamalarının 24 Ocak’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye devam eden Avusturya hükümeti, kısıtlamaların süresinin uzatıldığını açıkladı.

Avusturya Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, yaptığı açıklamada 18 Ocak tarihinde sona ermesi planlanan kısıtlamaların 24 Ocak’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Anschober’in açıklamasına göre kısıtlamalar kapsamında ülke genelinde dükkanlar, marketler ve restoranlar kapalı kalmaya devam edecek. Seyahat kısıtlamaları kapsamında riskli bölge ilan edilen ülkelerden Avusturya’ya gelen ziyaretçiler ise, ülkeye varışlarının ardından 10 gün süre ile karantinada tutulacak.

İspanya'da en yüksek risk taşıyan gruplardan başlanan Kovid-19'a karşı aşılama, ilkin 96 yaşındaki bir kadına yapıldı. Madrid yakınlarındaki Guadalajara'da bulunan bir bakımevinde kalan Araceli Hidalgo'nun aşıdan sonra ilk tepkisi Tanrıya şükür oldu.
© REUTERS / POOL
AB çapında Kovid-19 aşısı olmaya başlayan yaşlılarla sağlık çalışanları: ‘Tanrıya şükür, pandemide sonunun başlangıcı’

Ülkede Kovid-19 test sonucu negatif olan vatandaşların dükkan, market ve restoranlara gidebileceği, negatif test sonucu olmayanların ise 24 Ocak’a kadar evlerinde kalacağı belirtilmişti. Bakan Anschober, muhalefetin ısrarı üzerine bu planların iptal edildiğini kaydetti.

Avusturya’da muhalefet tarafından dün yapılan açıklamada, kısıtlamaların sadece Kovid-19 testine girmeyenlere uygulanmasının virüsün yayılmasını engellemek adına uygun bir tercih olmadığı belirtilmişti. Anschober ise, hükümetin ülke genelinde günlük vaka sayısının binin altına inmesini ve 7 günlük vaka sayılarında her 100 bin vakada 100 kişiye düşürülmesinin planladığını aktarmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!