Azerbaycan: Ermenistan ordusu Nahcivan’daki bir yerleşime ateş açtı

Azerbaycan: Ermenistan ordusu Nahcivan’daki bir yerleşime ateş açtı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sınır bölgesinde Nahcivan’daki bir yerleşimde mevzilenen Azerbaycanlı askerlere hafif silahlarla ateş açtığını bildirdi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sınır bölgesinde Nahcivan’daki bir yerleşimde mevzilenen Azerbaycanlı askerlere hafif silahlarla ateş açtığı ifade edildi.

Açıklamada, “2 Ağustos tarihinde saat 03.27’de (TSİ 02.27) Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Vedi bölgesinin Arazdeyen köyü yakınlarındaki mevzilerinden, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Sederek bölgesinde yer alan Haydarabat yerleşim birimindeki Azerbaycan ordusunun mevzilerine hafif silahlarla ateş açıldı” ifadelerine yer verildi.

Açılan ateş sonrasında Azerbaycanlı askerlerin arasında can kaybı olmadığı kaydedilen açıklamada, “Karşılık olarak açılan ateşle düşman bastırıldı. Şu anda belirtilen yöndeki durum istikrarlı, sahadaki hareketlilik askeri birliklerimiz tarafından kontrol ediliyor” denildi.

Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gerilim, geçen çarşamba başlayan çatışmalarla yeniden tırmanmıştı. Bakü, Ermenistan’ın ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini açıklamış, Erivan’dan yapılan açıklamada ise Geğarkunik bölgesinde Azerbaycan ile sınır bölgesinde çıkan silahlı çatışmada üç Ermeni askerin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Daha sonra taraflar, sınır bölgesinde yeniden ateşkesin sağlandığını yinelemişti. Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre anlaşma, Rus barış gücü birliklerinin arabuluculuğu ile sağlandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!