Babacan gözyaşlarını tutamadı: Bir daha kimse cüret edemez böyle bir yasağı getirmeye

Babacan gözyaşlarını tutamadı: Bir daha kimse cüret edemez böyle bir yasağı getirmeye
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Partisinin 1. Olağan Kongresi’nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hazine’nin borcunun iki yılda ikiye katlandığını belirterek, “Beka beka diyorlar. Beka dedikleri bir kişinin şahsi bekasına dönmüş durumda. Memleketinin bekasını düşünen iki yılda bu borcu böyle katlamaz” dedi.

Ali Babacan‘ın liderliğindeki DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi’ni bugün ‘Türkiye’nin DEVA’sı hazır’ sloganıyla Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Genel Başkan Babacan’ın tek aday olması beklenen 1. Olağan Büyük Kongre’de partinin 600 delegesi, 50 üyeli Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK) ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek.

Konuşmasına 28 Şubat ve başörtüsüne yönelik baskılardan söz ederek başlayan Babacan, ODTÜ’de okuyan kız kardeşinin başörtü taktığı için 3 defa uzaklaştırıldığını açıklarken gözyaşlarına hakim olmadı.

DEVA PARTİSİ 1. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE https://t.co/BWVP5v02vh

— DEVA Partisi (@devapartisi) December 29, 2020

​’Siyasete girmemin sebebi yaşananlara karşı bir isyandı’

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

28 Şubat’ın ağır ikliminde benim ODTÜ’de okuyan kız kardeşim okuldan 3 defa uzaklaştırma cezası aldı. Ne yüzden biliyor musunuz? Başındaki örtü. Üstelik düzenledikleri tutanağa ne yazdılar biliyor musunuz? ‘Ders araç gereçlerine zarar vermek’. Hiç utanmadan yaptılar bunu. İşte Türkiye 2000’li yılların başında böylesine karanlık bir dönemden geçiyordu. Benim siyasete girmem o dönemde bir bakıma bütün bu yaşananlara karşı bir isyandı. Siyasete girdim ve ülkemizi hak ettiği adalet, özgürlük ve refah seviyesine taşımak için, 2001 krizinden çıkartmak için mücadele ettim. Ben sözün etkisine inanırım. Çalışmanın gücüne inanırım. Umudumu ve ülkeme olan inancımı hiçbir zaman yitirmedim. Bu ülkede başörtüsü sorununu yok ettik, bir daha kimse cüret edemez böyle bir yasağı getirmeye bu ülkeye.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!