Bakan Dönmez’nden doğalgaz açıklaması

Bakan Dönmez: Avrupa’da 21 ülkenin toplam yenilenebilir kurulu gücünü geride bıraktık
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin toplam doğalgaz keşfinin 540 milyar metreküpe ulaşmasına ilişkin “Türkiye’nin ortalama 50 milyar metreküp civarında bir tüketimi var. 10 yılın üzerinde teorik olarak yetiyor” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin toplam doğalgaz keşfinin 540 milyar metreküpe ulaşmasına dair konuşan Dönmez, “Türkiye’nin ortalama 50 milyar metreküp civarında bir tüketimi var. 10 yılın üzerinde teorik olarak yetiyor” ifadelerini kullandı.

Doğalgazda 2023’e kadar ilk üretime başlanacağı bilgisini paylaşan Dönmez, “2027-2028’de plato dediğimiz maksimum seviyeye ulaşır. Bugünkü tüketim verilerini dikkate aldığımızda neredeyse yüzde 30-35 arasında gaz ihtiyacımızı karşılamış olacağız” dedi.

Bakan Dönmez, ayrıca keşfedilen doğalgazın faturalara nasıl yansıyacağı yönündeki soruya “Bu gazı üretip sisteme bağladığımız andan itibaren vatandaşımıza yansıma olacak. 2023’ten itibaren etkilerini göreceğiz” yanıtını verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!