Bakan Kurum’dan müsilaj açıklaması: 140 tesise yaklaşık 18 milyon lira idari para cezası uyguladık

Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması: 140 tesise yaklaşık 18 milyon lira idari para cezası uyguladık
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Marmara Denizi’nde yürütülen müsilaj çalışmalarıyla ilgili olarak, “8 bin 570 denetim gerçekleştirildi, tüm Marmara bölgesinde. 140 tesise yaklaşık 18 milyon lira idari para cezası uyguladık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz Belediyesi’nde ‘Beykoz’daki sorunlar ve mülkiyet’ konularına ilişkin gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Kurum, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada 22 maddelik müsilaj eylem planı çerçevesinde çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Bakan “Bu çerçevede 26. günümüzü geride bıraktık. Tüm Marmara’da 7 ilimizde müsilajla ilgili çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Marmara’mız bu 26 gün öncesinden daha iyi olduğunu gözle de görebilir hale geldik. Bir hususu belirtmek isterim ki son 3 haftalık bilimsel veriler doğrultusunda şunu gördük. Müsilaj Marmara Denizi’nin orta bölgesinde değil daha çok kıyı bölgelerinde varlık gösteriyor. Bu durumda kıyı bölgelerinde yapmış olduğumuz temizliğin ne kadar önemli olduğunu da gün yüzüne çıkarmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum sosyal medyadan yaptığı paylaşımla da müsilaj çalışmalarıyla ilgili son durumu paylaştı.

 

Marmara’mızı mavisine yeniden kavuşturuyoruz.
Bugüne kadar

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!