Bakan Selçuk: İŞKUR’un kurs ve programlarından 423 bin kişi yararlandı

Bakan Selçuk: İŞKUR'un kurs ve programlarından 423 bin kişi yararlandı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Aktif İşgücü Piyasası Programları kapsamında, ‘mesleki eğitim kursları’ ve ‘işbaşı eğitim programları’ düzenlendiğini belirterek, 2020 yılında 423 bin kişinin bu kurs ve programlardan yararlandığını açıkladı.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, 2020 yılında düzenlenen mesleki eğitim kurslarından 87 bin kişi, iş başı eğitim programlarından ise 336 bin kişinin yararlandığını belirterek, kurs ve programlara katılanların yüzde 52’sinin kadınlardan oluştuğunu kaydetti.

Selçuk, gençlerin de yoğun bir şekilde bu programlardan yararlandığını belirtti:

“Buna göre toplam katılımcıların yüzde 47’sini 24 yaş ve altında yer alan gençler oluşturuyor. 183 bin kişi imalat, 8 bin kişi ise bilgi ve iletişim sektöründe düzenlenen aktif iş gücü programlarımızdan yararlandı.”

Bakan Selçuk, mesleki eğitim kursları ile iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde mesleği olmayan veya mesleğinde kendini geliştirmek isteyen kişilere nitelik kazandırdıklarını kaydederek, iş başı eğitim programları aracılığıyla da iş arayanların iş yerlerinde çalışarak mesleki yeterliklerini geliştirdiklerini ve mesleki tecrübe edindiklerini ifade etti. Bakan Selçuk, pandeminin tüm olumsuz etkilerine rağmen 2020 yılında 423 bin kişinin İŞKUR’un düzenlediği kurs ve programlardan yararlandığını belirterek, 2021 yılında da artan bir ivmeyle vatandaşların ‘Aktif İşgücü Piyasası Programları’ndan yararlanmaya devam edeceğini bildirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!