Balkan Türkleri iftarda buluştu

Kocaeli’de yaşayan Balkan Türkleri, Büyükşehir ve BALTÜRK tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kocaeli’de yaşayan Balkan Türkleri, Büyükşehir ve BALTÜRK tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi

Kocaeli’de yaşayan Balkan Türkleri, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun bir katılımın olduğu programda birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı. Organizasyona ev sahipliği yapan Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALTÜRK) Genel Başkanı Günay Uzun, programa verdiği desteklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

KATILIM YOĞUNDU

Programa Günay Uzun’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Yasemin Özdemir ve BBP Kocaeli Milletvekili adayı Serkan Koç, Kocaeli’deki Balkan Derneklerinin başkan ve yönetimleri ile vatandaşlar katıldı.

“SİZİN SAYENİZDE SANCAĞIMIZ BALKANLARDA DALGALANIYOR”

İftarın ardından konuşan Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Başkan Büyükakın’ın farklı bir programı nedeniyle iftara katılamadığını ve selamlarını ilettiğini ifade etti.  Aydınlık, “Bizler Ata yurdundan gelerek Anadolu’ya yerleştik. Sizler ise Balkanlara giderek Balkanları Türk yurdu yapmışsınız. Sizler sayesinde hala orada sancağımız dalgalanıyor, mühürlerimiz duruyor” dedi.

“DEVLET YÖNETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini söyleyen BALTÜRK Genel Başkanı Günay Uzun, “Bu zor döneme rağmen Bulgaristan’da gerçekleştirilen seçimlerde desteklerini esirgemeyen devlet yöneticilerimiz ile Bulgaristan’daki Türkleri unutmadığını gösteren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Derneklerin önemine vurgu yapan Uzun, “Derneklerimize gelin, çocuklarınızı getirin. Etkinliklerimize katılın” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!