Banksy, hastane duvarına çizdiği eserini sağlık çalışanları yararına satışa çıkarıyor

Banksy, hastane duvarına çizdiği eserini sağlık çalışanları yararına satışa çıkarıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, bir hastane duvarına yaptığı ‘Game Changer’ adlı eserini açık artırmayla satışa çıkararak, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri için en az 3 milyon pound fon toplamayı planlıyor.

BBC’nin haberine göre, İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin ilk dalgası sırasında Southampton General Hastanesi’nin duvarına çizdiği ‘Game Changer‘ adlı eserini açık artırmayla satışa çıkaracak.

Ressam, sağlık çalışanlarına çabalarından dolayı teşekkür etme amacıyla hastaneye hediye ettiği çalışmasında, bir çocuğun oyuncak sepetindeki Batman ve Örümcek Adam oyuncaklarını yerine, pelerinli bir hemşireyle oynadığı görülüyor.

Banksy, tablonun orijinalini açık artırmaya çıkartmayı, hastaneye de reprodüksyonunu bırakmayı planlıyor. Eserin, 2.5 ilâ 3.5 milyon pound (26.5-37 milyon lira) arası bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

Söz konusu grafitiyi hastane duvarına çizdiğine bir de not gönderen Banksy, “Yaptıklarınız için hepinize teşekkür ederim. Bu resim siyah beyaz olsa da ortamı biraz aydınlatacağını umuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Christie’s Müzayede Evi, tablonun ‘umudun resmi’ ve pandeminin gidişatını değiştirmeye çalışanlarına bir saygı duruşu olduğunu açıkladı.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!