Belarus, Ukrayna sınırındaki güvenlik önlemlerini artırdı

Belarus, Ukrayna sınırındaki güvenlik önlemlerini artırdı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Belarus Devlet Sınır Komitesi Sözcüsü Anton Bıçkovskiy, komşu Ukrayna ile sınır bölgesindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

Sputnik’e konuşan Belarus Devlet Sınır Komitesi Sözcüsü Anton Bıçkovskiy, Ukrayna ile sınır bölgesindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ifade etti.

“Belarus Cumhuriyeti’nin Ukrayna ile olan sınır bölgesinin korunması, sınır muhafaza ve kontrol birimleri tarafından takviyeli olarak gerçekleştiriliyor” diyen Bıçkovskiy, ‘sınır muhafaza yetkililerinin belirli bölgelerdeki mevcut durumu dikkate alarak, vatandaşların sınır bölgesinde ve şeridinde ziyaret ve bulunma prosedürüne ilişkin kontrolü sıkılaştırmak için taktik rezervleri kullandığına’ dikkat çekti.

Vasiliy Koba
Ukrayna, Belarus’la uçuşları durduruyor

‘Sınırı geçen kişilerin sınır kapılarındaki kayıt işlemlerinin, başta Belarus’a giriş yapmakta olan kişiler olmak üzere mevcut kısıtlamalar ve kişilerin kontrolünün sıkılaştırılmasını içeren ek güvenlik önlemleri dikkate alınarak hem girişte hem de çıkışta gerçekleştirildiğini’ vurgulayan yetkili, “Genel olarak Ukrayna yönünde, hem kapılar arasındaki sınır hattında, hem de sınır kapılarında devriyelerin sayısı artırıldı” ifadelerini kullandı.

Bıçkovskiy, ‘Belarus sınır muhafaza servisinin Belarus Cumhuriyeti’nin ulusal çıkarlarını sınırında sağlamak için yeterli güce ve araçlara sahip olduğunun’ altını çizdi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko dün sınır muhafaza birliklerine ‘Belarus’a muazzam miktarda silahların’ sokulduğu gerekçesiyle Ukrayna ile sınırın tamamen kapatmaları için talimat verdiğini açıklamıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!