Belçika’da 11 yaşındaki Simons, üniversitenin fizik bölümünü bitirdi: ‘Hedefim ölümsüzlük’

Belçika'da 11 yaşındaki Simons, üniversitenin fizik bölümünü bitirdi: 'Hedefim ölümsüzlük'
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Belçika’da Laurent Simons adlı 11 yaşındaki çocuk, Anvers Üniversitesinin 3 yıllık fizik bölümünü 1 yılda bitirerek en iyi dereceyle mezun oldu.

Belçika’da Laurent Simons adlı 11 yaşındaki çocuk, Anvers Üniversitesinin 3 yıllık fizik bölümünü 1 yılda bitirerek en iyi dereceyle mezun oldu.

Anvers Üniversitesi, Simons’un Mart 2020’den beri fizik bölümünde okuduğunu, diğer öğrencilerin hepsini geride bırakarak lisans diploması almaya hak kazandığını bildirdi. Simmons’un lisans derslerine devam ederken aynı zamanda yüksek lisans dersleri aldığı ve yaz sonunda yüksek lisans programına başlayacağı belirtildi.

Laurent Simons, a kid from the Belgian coastal town of Ostend, has just graduated from the University of Antwerp with a bachelor’s degree in physics, making him the world’s second-youngest graduatehttps://t.co/PVDQeF59vY

— WION (@WIONews) July 6, 2021

Belçika basınına konuşan Simmons ise klasik mekanik ve kuantum fiziğine odaklandığını, bu konulardaki her şeyi bir an önce öğrenmek istediğini söyledi.

Simmons “Hedefim ölümsüzlük. Vücutta mümkün olduğunca fazla sayıda parçayı mekanik parçalarla değiştirmek istiyorum. Bunun için bir yol hazırladım. Bulmacanın ilk parçası kuantum fiziği” dedi.

Laurent Simons, a child prodigy from the Belgian coastal town of Ostend, has obtained his bachelor’s degree in physics from the University of Antwerp, summa cum laude, at the age of 11.https://t.co/8saZdxaz2U

— Travis Akers (@travisakers) July 6, 2021

​Hedefine ulaşmak için dünyanın en iyi profesörleriyle çalışmak istediğini dile getiren Simmons “Onların beyinlerinin içine bakmak ve nasıl düşündüklerini öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

‘Dahi çocuk’ olarak adlandırılan Simmons, 9 yaşındayken Hollanda’daki Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’ne kabul edilmiş, en küçük yaşta yüksek okul diploması alabilecekken üniversiteyle anlaşmazlığa düşerek okuldan ayrılmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!