Beşiktaş, Futbol Kadınlar Ligi şampiyonu

Beşiktaş, Futbol Kadınlar Ligi şampiyonu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Beşiktaş Vodafone Türkiye şampiyonu olarak, 2021-2022 sezonunda ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

Özgür GÜVENÇ

İSTANBUL(Anayurt)- Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 yılı şampiyonluğu Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı’nın şampiyonluğuyla sonlandı. Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı ile Fatih Vatan Spor arasında oynanan Turkcell Kadın Futbol Ligi’nin finalinde Beşiktaş ikinci yarıda 10 kişi kalmasına rağmen maçı 2-0 kazandı. Türkiye şampiyonu olan Beşiktaş, 2021-2022 sezonunda ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde de temsil edecek. Final karşılaşması öncesi Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde oynanan üçüncülük maçında ALG Spor, Fomget Gençlik ve Spor’u 22.dakikada Yana Derkach, 56. dakikada Ebru Topçu ve 66. dakikada Ece Tekmen’in attığı gollerle 3-0 yendi ve ligi 3’üncü olarak tamamladı.

FİNALDE BEŞİKTAŞ 2, FATİH VATANSPOR 0

Beşiktaş Vodafone final maçına; Fatma Şahin, Berna Yeniçeri, Didem Karagenç, Esra Erol, Çiğdem Belci, Jessica Çarmıklı, İrem Eren, Elif Keskin, Yağmur Uraz, Arzu Karabulut ve Başak Gündoğdu ilk on biriyle başladı. Büyük bir bölümü siyah-   beyazlıların baskılı hücüm oyunuyla geçilen ilk    yarıda gol olmayınca devre 0-0 bitti.

İkinci yarıya hücumda baskılı başlayan Beşiktaş, golü 58’inci dakikada Esra Erol ile bularak 1-0 öne geçti. 66’ncı dakikada Beşiktaş’tan Didem Karagenç ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan çıkması ile siyah beyazlılar 10 kişi kaldı. Maça eksik devam eden Beşiktaş 73’üncü dakika içinde Melike Öztürk’ün golüyle farkı ikiye çıkardı (2-0). Karşılaşmayı 90 dakika sonunda Fatih Vatan Spor’u 2-0 skorla yenen Beşiktaş Vodafone kadınları, 2020-21 sezonu Turkcell Kadın Futbol Ligi şampiyonu oldu bir kez daha. Karşılaşmanın ardından  dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi. Attığı 7 golle ”Gol Kraliçesi” olan Fatih Vatan Sporlu Zelal Baturay, ”En İyi Kaleci” seçilen Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı’ndan Fatma Şahin, ”En Değerli Oyuncu” unvanına layık görülen Fatih Vatan Sporlu Cansu Nur Kaya ve ”En İyi Teknik        Direktör” seçilen Fatih Vatan Spor Teknik Direktörü Efe Mehmet Aydın da ödüllerini aldı. 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!