BETON BARİYERLER TRAFİK KAZALARINDA ÖZELLİKLE MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE GÜVEN SAĞLIYOR

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de trafik kazalarını önleme, meydana gelen trafik kazalarında can ve mal kaybını en aza indirme konusunda çeşitli kurumlar çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları yapan kurumlardan biri de TÜRKÇİMENTO. TÜRKÇİMENTO tarafından hazırlanan, motosikletlilerin trafik güvenliğini sağlamada hem ekonomik boyutu hem de yüksek güvenlik seviyesine sahip beton bariyer kullanımının önemini vurgulayan “MOTOSİKLETLİLER İÇİN GÜVENLİ ÇÖZÜM: BETON BARİYERLER” çalışması yayınlandı.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türkçimento’nun katkılarıyla yapılan çalışmada, mevcut çelik bariyer sistemlerinin motosiklet sürücülerinin güvenliğini sağlamadığı ve gerçekleşen kazalarda motosikletlilerin hayatlarını kaybettiğine dikkat çekildi.

 

Çalışmada, özellikle Türkiye gibi geniş karayolu ağına sahip ülkelerde motosiklet kullanıcılarının trafikte güvenli yolculuk yapmalarını sağlamakla birlikte ekonomik boyutlarıyla da beton bariyerlerin doğru bir çözüm olduğuna değinildi.

 

Türkçimento yetkilileri tarafından yapılan açıklamada özetle şu bilgi verildi:

 

“Bilimsel veriler ışığında, yolculuk mesafesine bağlı oranlama yapılırsa motosikletlilerin ölümlü bariyer kazasına karışma ihtimalinin otomobil kullanıcılarından 29 kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Yapılan araştırmalarda bariyere çarpan bir motosikletlinin hayatını kaybetme ihtimalinin bir otomobil sürücüsünden 7 kat daha fazla olduğu ortaya konmuştur.

 

2020 yılında Türkiye’de 735 motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiştir. Kazalar analiz edildiğinde bariyere çarpmalı motor kazalarının en çok keskin virajlarda ve yüksek hız limitli bölünmüş yollarda meydana geldiği görülmüştür.”

 

Motosiklet kullanıcıları için en güvenli çözümün beton bariyerler olduğunu belirten TÜRKÇİMENTO yetkilileri, dünyada özellikle yüksek hız limitli yollarda kullanılan bariyerlerin beton bariyerler olduğunu ifade ettiler. Başta İngiltere ve İrlanda olmak üzere pek çok ülkede EN 1317 standardına uygun beton bariyer kullanımının yasal zorunluluk olarak uygulandığını vurgulayan yetkililer, çarpma enerjisini soğuran, çarpma esnasında keskin  ve sivri uçlara sebep olmayan, motosikletlilerin  bariyer altından kaymasını engelleyen  beton bariyerlerin, motosiklet kullanıcılarının güvenliğini en üst seviyeye çıkardığını ifade ettiler.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!