Bilim insanları hamileleri uyardı

Bilim insanları hamileleri uyardı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri’nden bilim insanları, günde 200 miligram yani kabaca iki fincan orta sertlikte demlenmiş kahve tüketen hamilelerin bebeklerinin, tüketmeyen kişilerin bebeklerine göre daha kısa ve zayıf doğduğunu tespit etti.

Bilim insanları söz konusu araştırmada 8 ila 13 haftalık hamile iki bin 55 kadını inceledi. Katılımcıların hiçbiri sigara içmiyordu ve hamilelik öncesinde herhangi bir sağlık problemi yoktu. Kadınlar hamileliklerinin 10’la 13. Haftaları arasında kan örneği verdi. Ayrıca, tükettikleri kahve, çay ve enerji içeceği gibi kafein içeren içecekleri de bildirdi.

Sonuçlar, kanında en yüksek seviyede kafein bulunan kadınların bebeklerinin, kafein bulunmayan veya çok az olan kadınların bebeklerinden ortalama 84 gram daha hafif, 0,44 santimetre daha kısa doğduğunu gösterdi. Günde yaklaşık yarım fincan orta sertlikte demlenmiş kahve tükettiğini belirten kadınların bebeklerinin, kafein tüketmeyen kişilerin bebeklerinden 66 gram daha zayıf olduğu görüldü.

Kafeinin rahim ve plasentadaki damarların daralmasına yol açtığını düşünen araştırmacılar, bu durumun fetüse giden kan akışını azaltabileceğini ve büyümeyi engelleyebileceğini belirtti. Araştırma ekibindekiler, “bulgularımız, daha fazlasını öğrenene kadar, hamilelik sırasında kafein içeren içecekleri azaltmanın ya da bunları tüketmeyi tamamen bırakmanın mantıklı olduğunu gösteriyor” dedi. Çünkü bilim insanlarının ifadesine göre, bir bebeğin daha küçük boyutlarda doğması, hayatının ilerleyen dönemlerinde obezite, kalp hastalıkları ve diyabete yakalanma riskini artırabiliyor.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!