Bitcoin Cash Bch Nedir? Nasıl Alınır? Bitcoin Cash Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?

Bitcoin Cash Bch Nedir? Nasıl Alınır? Bitcoin Cash Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bitcoin Cash BCH Nedir?

Bitcoin Cash 2017 yılında, Bitcoin grubundan çıkarak ayrı oluşturulmuş bir kripto para çeşididir. Bu para çeşidi BCH ile simgelenmiştir. Günümüzde en çok işlem gören ve değer kazanan kripto para çeşitleri arasındadır. Bitcoin sistemi içerisinde blok kaybedilmektedir. Bu durum limit kısıtlaması oluşturmaktadır ve sistemin yavaşlamasına yol açmaktadır. Bitcoin Cash ise bu problemin geçmesine yol açmaktadır. Kişiler Bitcoin Cash ile kolay bir şekilde işlem yapmaktadır.

Bitcoin sisteminde birçok sorun yaşanmaktadır. Bunun en büyük sebebi, bir merkezi olmamasıdır. Bu sistem aslında kötüye kullanım yollarını engellemek adına yapılmıştır. Ancak günümüze Bitcoinin çok kullanılmasından dolayı kişilere büyük bir problem oluşturmaktadır. Bitcoin sistemini geliştirilen kişilerde bu problemi çözmek adına aynı sistem blockchain tarafından yeni bir coin cinsi üretmiştir. Bitcoin Cash çıktıktan sonra, kullanıcıların hesaplarına Bitcoin kadar Bitcoin Cash tutarı verildi. Bitcoin Cash ile kişiler daha kolay bir şekilde işlem yapmaktadır.

Bitcoin Cash Nasıl Alınır?

Bitcoin Cash sahibi olmak için belirli yollar vardır. Bu para birimleri belirli platformlar üzerinden satılmaktadır. Bununla beraber kişiler kriptografik şifreleri çözerek de bu paraları kazanabilirler. Bitcoin Cash almak isteyen kişiler, internet üzerinde bulunan belirli siteler üzerinden bu para birimini elde edebilirler.

Bitcoin Cash Cüzdanı Ne İşe Yarar?

Bitcoin Cash cüzdanı alım ve satım işlerinde kullanılmaktadır. Kripto paraları saklamak için bu cüzdanlara ihtiyaç duymaktadır. Bitcoin Cash cüzdanları oldukça uzun harfler, sayılar ve belirli karakterlerden oluşan iki koddan oluşmuştur. Bu kodlardan biri anahtardır diğer ise cüzdandır.

Bitcoin Cash Bankadan Satın Alınabilir mi?

Bitcoin Cash son dönemlerde en çok tercih edilen kripto para cinsleri arasındadır. Ancak bu para cinsi bankadan temin edilemez. Bunun yerine belirli borsa sistemleri üzerinden bu parayı alabilirsiniz.

Bitcoin Cash Almanın Avantajları Nelerdir?

Bitcoin Cash, Bitcoin’e göre daha hızlı bir şekilde çalışmaktadır. Bu sistem içerisinde blok kapasitesi daha yüksektir. En çok işlem gören paralardan biri olan kripto paralar, kişilere yüksek oranlardan büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Bitcoin Cash Madenciliği Nedir?

Bitcoin Cash madenciliği, bu parayı ücretsiz kazanmak için tercih edilen en iyi yöntemlerden biridir. Bununla beraber bu sistemin sürekliliği ve devamı içinde kullanılmaktadır. Madencilik yapmadan önce saklamanız gereken Bitcoin Cash için bir cüzdan oluşturmanız gerekmektedir.

Bu cüzdanlar güvenle paranızı sağlamanız için tercih edilmektedir. Madencilik içerisinde oluşturulan her blok başına kişiler ödül alır. Bitcoin Cash blokları ortalama 8 MB’dir. Bundan dolayı işlem gücü oldukça yüksektir. Bitcoin Cash madenciliğini kişiler bireysel veya havuza dahil olarak gerçekleştirebilir. Eğer blok işlemi için tek başınıza bir yeterliğiniz yoksa toplu olarak bu işlemi yapabilirsiniz.

Bitcoin Cash İle Bitcoin Arasındaki Fark Nedir?

Bitcoin sisteminin içerisinde bulunduğu blockchain içerisinde ayrılarak Bitcoin Cash oluşmuştur. Bu sistem son dönemlerde en çok tercih edilen bir para birimidir. Bitcoin ile Bitcoin Cash arasında ki farklar ise şu şekildedir;

Bitcoin Cash yeni ve son dönemlerde en çok tercih edilen değerli bir para birimidir.

Bitcoin blok sistemi normal şartlarda 1 MB ile standart hale getirilmiştir ancak Bitcoin Cash blokları 8 MB boyutundadır.

Bitcoin içerisinde SegWit Protokolü kullanılır ancak Bitcoin Cash sistemi içerisinde SegWit protokolü yoktur.

Bitcoin Cash daha hızlı bir şekilde kullanılır ve daha ucuz bir işlem yapılabilir.

Bitcoin Cash Nasıl Kullanılabilir?

Bitcoin Cash almak isteyen insanların öncelikle sanal bir cüzdan yaratmaları gerekmektedir. Bu sanal cüzdanlar alım ve satım için tercih edilmektedir. Bu cüzdanlar içerisinde kişiler kripto para takası, alışveriş veya alım satım işlemleri yapabilir. Bununla beraber transfer işlemleri içinde bu para birimini cüzdan üzerinden kullanabilirsiniz. Yapılan her bir iş blockchain sistemine dahil olmaktadır. Kişiler tek seferde bu parayı harcayarak kullanmaktadır. Aynı para sürekli olarak kullanılmaz. Cüzdan içerisinde bulunan bütün işlemler şifrelenmiş olarak hazırlanmaktadır. Kişiler imza ve şifre sistemiyle karşı tarafa para gönderebilir.

Bitcoin Cash Nasıl Nakit Olarak Alınır?

Kripto paralar borsa üzerinden nakit hale getirilebilir. Kişiler bunun için belirli para tutarlarını borsaya satarak, nakit olarak alımını bulunabilir. Bu para tutarları EFT veya havale olarak gönderilerek kullanılabilir. Kişiler internet üzerinden belirli borsa sayfalarını tercih edebilir.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!