BM: Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekilmesini memnuniyetle karşılıyoruz

Rusya Savunma Bakanlığı: Karadeniz Filosu'ndaki savaş gemileri, Kırım'daki tatbikatların ardından üslerine döndü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya’nın Kırım açıklarında düzenlediği tatbikatları tamamlamasını değerlendiren BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, BM’nin gerginliğin azaltılmasına yönelik her türlü adımı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında, Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekilmesini değerlendirdi.

Dujarric, “Bu bölgedeki gerilimi azaltmaya yardımcı olacak tüm adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Gerilimin artmasına neden olan bir dizi olayla ilgili endişelerimizi dile getirmiştik. Gerginliğin azaltılmasına yönelik her türlü adımı memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu‘nun talimatı doğrultusunda ani denetim faaliyetlerinde yer alan Güney Askeri Birimi ve Hava İndirme Kuvvetleri güçlerinin bu sabah daimi üslerine dönmeye başladığı açıklanmıştı.

Batılı devletler son günlerde, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik ‘saldırgan eylemlerini’ artırdığı iddiasında bulunarak, durumdan endişe duyduklarını belirtiyorlar.

Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın kendi topraklarında ve kendi takdirine bağlı olarak askerlerin yeri konusunda tasarrufta bulunduğunu, bunun kimseye bir tehdit oluşturmadığını ve kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!