Boeing, geliştirdiği insansız savaş uçağının ilk uçuşunu Avustralya’da yaptığını açıkladı

Boeing, geliştirdiği insansız savaş uçağının ilk uçuşunu Avustralya'da yaptığını açıkladı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD’li havacılık ve savunma şirketi Boeing, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri ile geliştirdiği “Loyal Wingman” adlı insansız savaş uçağının ilk uçuşunu Avustralya’da yaptığını bildirdi.

Boeing’den yapılan yazılı açıklamada, “Boeing Avustralya ile Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetlerinin geliştirdiği insansız ‘Loyal Wingman’ uçağı, ilk uçuşunu başarıyla  tamamladı.” ifadesi kullanıldı. 

#LoyalWingman has flown into the history books! Together with @AusAirForce, we’ve completed the first test flight for this smart, human-machine team aircraft. pic.twitter.com/oV5qz6AJIu

— The Boeing Company (@Boeing) March 2, 2021

Uçağın Avustralya’daki Woomera Uçuş Merkezi’nde bir Boeing pilotu tarafından uçurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yer trafik unsurlarını tescil eden taksi, navigasyon, kontrol ve pilotaj ara yüzüne yönelik çok sayıda testten sonra uçak, uçuş işlevselliği ve Hava Gücü Takımlaşma  Sistem tasarımlarına uygunluğunu teyit etmek üzere önceden belirlenmiş rotada farklı hız ve irtifada uçmadan önce kendi gücüyle başarılı kalkışını tamamladı.”

Açıklamada, uçağın insanlı ve insansız hava araçları ile kol uçuşu ve takım görevi yapmak üzere yapay zeka kullanacağı ifade edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!