Bolivya, Sputnik V aşısını tescil etti

Bolivya, Sputnik V aşısını tescil etti
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Bolivya’nın yeni tip koronavirüs aşısı Sputnik V’yi Rusya’dan alınan klinik araştırma sonuçları temelinde tescil ettiğini belirtti.

RDIF, Bolivya Devlet İlaç ve Sağlık Teknolojileri Ajansı’nın (AGAMED) Rusya’da geliştirilen yeni tip koronavirüs aşısı Sputnik V’yi tescil ettiğini açıkladı. Açıklamada, “Tescil, hızlandırılmış prosedür (emergency use authorization / acil kullanım yetkisi) kapsamında gerçekleştirildi” ifadesine yer verildi.  

AGAMED’in, Bolivya’da ek klinik araştırma talep etmeden, Rusya’daki klinik araştırmanın üçüncü aşama sonuçları temelinde aşıya onay verdiği ifade edildi.

RDIF Başkanı Kirill Dmitriyev, Sputnik V aşısının Bolivya’da tescil edilmesinin birçok hayat kurtaracağını ve koronavirüsün yayılmasını önleyeceğini belirterek, “Bolivyalı düzenleyiciler ile ortaklığımıza değer veriyoruz ve aşının en kısa zamanda Latin Amerika ve dünyanın diğer ülkeleri tarafından da hızlandırılmış tescil prosedürü kapsamında onaylanmasını beklemek” açıklamasında bulundu.

Bolivya, Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik V aşısından 5.2 milyon doz almak için Rusya ile anlaşma imzalandığını açıklamıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!