Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa günü yükselişle tamamladı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 1,21 değer kazanarak günü 1.372,78 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 16.45 puan artarken, toplam işlem hacmi 11 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1.48 ve holding endeksi yüzde 2.04 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3.22 ile ulaştırma, en çok kaybettiren ise yüzde 0.78 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası zorunlu karşılıkların döviz cinsinden tesis edilmesi imkanı azami oranını yüzde 20’den yüzde 10’a düşürürken, döviz cinsinden mevduat ve katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırdı. Yapılan değişiklikler ile ilk aşamada Türk lirası cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin 13.2 milyar TL, döviz cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 2.7 milyar dolar artması bekleniyor.

Analistler, TCMB‘nin zorunlu karşılık oranları düzenlemesinin piyasalar üzerinde önemli bir etki yapmasının beklenmediğini aktararak, Kovid-19’un delta varyantı ve para politikalarının seyri açısından ipucu verecek her türlü veri ve sözle yönlendirmenin gündemin odağında kalmaya devam edeceğini söyledi.

Yarın yurt içinde ihracat rakamları, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde‘ın açıklamaları, ABD’de açıklanacak istihdam raporu, fabrika siparişleri ve euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi’nin takip edileceğini bildiren analistler, BIST 100 endeksi için 1.350 puanın destek, 1.390 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!