Çaldıran buz tuttu

Çaldıran buz tuttu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Van’ın Çaldıran ilçesinde etkili olan dondurucu soğuk, hayatı durma noktasına getirdi. 9 Ocak 1990’da sıfırın altında 46.4 derece ile Türkiye’de bugüne kadar en düşük sıcaklığın ölçüldüğü Çaldıran’da, bu yıl geceleri hava sıcaklığı eksi 30 derecelere kadar düştü.

Çaldıran‘da aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkiledi. 9 Ocak 1990 tarihinde sıfırın altında 46.4 derece ile Türkiye’de bugüne kadar en düşük sıcaklığının ölçüldüğü Çaldıran’da 30 Aralık‘ta gece, hava sıcaklığı eksi 30 dereceye kadar düştü. 

Vatandaşların kurutmak üzere dışarı astığı kilim ve çamaşırlar ile ağaçlar aşırı soğuk nedeniyle buz tuttu. Yolda seyir halinde olan tankerin yakıtı dondu.

Yolda 8 saat boyunca aracın çalışmasını beklediklerini söyleyen tankerin şoförü, “Biz Batman’dan geliyoruz. Ağrı Doğubayazıt’a gidecektik. Saat 02.00 sıralarında aracın yakıtı dondu. Seyir halindeydik bir anda istop etti. Saat 04:00’e kadar uğraştık ama çalıştıramadık. Geceyi diğer arkadaşımızın aracında geçirdik. Deponun altında ateş yakarak aracı çalıştırdık” dedi. 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!