CHP’li Prof. Dr. Yüksel Taşkın’dan Meclis’e ‘özel gündemle toplanma’ çağrısı

CHP'li Prof. Dr. Yüksel Taşkın'dan Meclis'e 'özel gündemle toplanma' çağrısı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Meclis’e 8 Mart’ta özel gündemle toplanma çağrısı yapan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, “İstanbul Sözleşmesi etkin olarak uygulanmalıdır” açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taşkın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı basın açıklamasında, “Kadınlar 8 Mart’a derin yoksulluk, yoksunluk, şiddet ve çoklu ayrımcılık kıskacında giriyor” ifadelerini kullandı.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar zulüm etseler de ne kadar ötekileştirseler de yok saysalar da bugün kadınlar alanlarda özgürlüğü, tecride karşı direnişi, bağımsızlığı, barışı, demokrasiyi haykırıyorlar. Bütün dünyada kadınlar direniyor, Kürdistan’da, Ortadoğu’da, Türkiye’de kadınlar direniyor açıklamasını yaptı.
Sertac Kayar
Diyarbakır’da 8 Mart mitingi: Buradayız, birlikteyiz, dayanışıyoruz

‘İstanbul Sözleşmesi etkin olarak uygulanmalı’

2020 yılında 300 kadın cinayeti işlendiğine dikkati çeken Prof. Taşkın, “Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve durdurulması için TBMM’nin acilen özel gündem ile toplanması gerekmektedir. Kadına karşı şiddetle mücadelede için 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi etkin olarak uygulanmalıdır” çağrısı yaptı.

Neler yapacaklar?

CHP’nin iş gücüne kadın katılımını destekleyen bir anlayışa sahip olduğunu belirten CHP’li Taşkın, partisinin hedeflerini şöyle aktardı:

“Kreş veya gündüz engelli bakımevleri gibi sosyal politika örneklerinin kadınların işgücüne katılımlarını ne denli kolaylaştırdığının bilincindeyiz. Sorunlar kadınların istihdam alanına katılımlarıyla da bütünüyle çözülemiyor. Eşit işe eşit ücret koşullarından oldukça uzağız. Yine kadın istihdamının önemli bir gövdesinin güvencesiz, kayıt dışı alanlarda olduğunu görmekteyiz. 6 milyonluk sokak ekonomisinin paçası olan veya evlere temizlik hizmetine giden kadınların sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmaları için ciddi proje ve yaptırımlar geliştireceğiz. Bu bağlamda Aile Destekleri Sigortasıyla (ADS) yoksulluk sınırının altında kalan aileleri destekleyeceğiz. Desteklerde kadın odaklı bir yaklaşımı esas alacağız. ADS ile asıl amacımız haneleri ve bireyleri yoksulluk içerisinde tutmak değil, yoksulluktan kurtarmak olacaktır. Kısacası yoksulluğu idare eden değil aşan bir yaklaşımı merkeze alacağız”.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!