Çin Genç Girişimciler Derneği’nden Kurban Bayramı Organizasyonu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

17 Temmuz 2022 tarihinde ÇİN GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ tarafından İstanbul Boğazı’nda kurban bayram kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe lojistik, turizm, dış ticaret, ithalat ve ihracat gibi birçok alanda başarıya ulaşan genç iş adamları ve dernek üyeleri katıldı. Etkinlikte Türkiye’de öğrenim görmekte olan Türk, Çinli, Uygur, Kazak Hui gibi birçok milletten 30 öğrenciye burs ve hediyeler dağıtıldı.

Derneğin öğrencilere destek amaçlı yapılan etkinliğin her yıl düzenli olarak yapılacağını belirtildi. Dernek 2020 yılı kurulduğundan bu yana birçok etkinlik düzenleyerek Çin ve Türkiye iki ülke arasında kültürel, ticari ve eğitim gibi alanlarda yeni fikirlerin canlanmasına katkıda bulunarak köprülük vazifesi sürdürmektedir. Geçtiğimiz sene ÇGGD ülkemizde yaşanan orman yangını bölgelerinde çalışma yürüten ekiplere ve mağdur olan vatandaşlara olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan beslenme, hijyen ve barınma yardımlarını afet bölgesine ulaştırmıştır. Pandemi döneminde zorlu süreçte hep beraber mücadele etmek için belediye ve kuruluşlara maske ve dezenfektan bağışı yapmıştır. 2021 yılında Türkiye – Çin dostluğunun 50.yıl dönümü vesilesiyle iki ülkenin ticari işbirliği, uzay ve yapay zeka teknolojisi gibi alanlarda elde edilen gelişme ve başarıları sergileyen, 500 kişinin katıldığı resim sergisi düzenlemiştir.

ÇGGD yönetim kurul başkanı Sayın Bahtiyar bizlere dernek hakkında şunları iletti: “Türkiye Kuşak ve Yol güzergâhında coğrafi ve jeopolitik konum açısından büyük öneme sahip bir ülke olarak, bu girişimin sunduğu ticaret, yatırım ve uluslararası pazarlara erişim fırsatlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle iş adamlarının ve genç girişimcilerin önündeki fırsatları daha iyi değerlendirebilmesi için Çin Genç Girişimciler Derneği olarak Türk yerli üreticilerin Çin pazarına açılması ve aynı zamanda Çinli yatırımcıların Türkiye’deki ticari fırsatları değerlendirmesine katkıda bulunmak için her zaman köprülük vazifesi sürdürmeye devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmaların hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!