Çin, yüzlerce üründe yerli içerik şartı getirdi

Çin, yüzlerce üründe yerli içerik şartı getirdi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Reuters’a konuşan ABD kaynakları Çin’in yüzlerce üründe yüzde 100’e kadar yerli içerik gerektiren yeni tedarik yönergelerini sessizce yayınladığını belirtti.

Söz konusu ürünler arasında tıbbi ekipman, yerde konuşlu radar ekipmanı, test cihazları, optik aletler; hayvancılık için kullanılan makineler; sismik cihazlar ve deniz, jeolojik ve jeofizik ekipmanları yer alıyor.
Çin hükümetinin X-ray makineleri ve manyetik rezonans görüntüleme ekipmanı da dahil olmak üzere yüzlerce üründe yüzde 100’e varan yerli içerik gerektiren yeni tedarik yönergelerini Mayıs ayında sessiz bir şekilde yayınladığı belirtildi.

ABD’de bulunun üç yetkilinin Reuters’a yaptığı açıklamaya göre, yönergeler yabancı tedarikçiler için yeni engeller oluşturuyor.

© REUTERS / Mike Segar
Çin, Batılı perakende giyim firmalarının kalitesiz ürünler ithal ettiğini bildirdi

Daha önce bildirilmeyen 70 sayfalık kataloğun bir kopyasına ulaşan ve adının açıklanmasını istemeyen ABD hükümetinin eski bir yetkilisi, Çin Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından 14 Mayıs’ta “İthal ürünlere ilişkin kamu alımları için denetim yönergeleri” başlığıyla belge yayınlandığını belirterek, Reuters’a katalogdan bölümler okudu.

315 ürünü kapsıyor

Çinli hastanelere, şirketlere ve kamudaki diğer alıcılara gönderilen belgede 315 ürün için yüzde 25 ila yüzde 100 arasında yerli içerik şartları belirtiliyor. Eski yetkilinin açıklamasına göre bunlar tıbbi ekipman, yerde konuşlu radar ekipmanı, test cihazları, optik aletler; hayvancılık için kullanılan makineler; sismik cihazlar ve deniz, jeolojik ve jeofizik ekipmanlarını içeriyor.

Belge, Beijing tarafından kamuya açıklanmadı.

Çin Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!