Çin’deki firari fillerden bir yavru fil çamur banyosu yaparken görüntülendi

Çin'deki firari fillerden bir yavru fil çamur banyosu yaparken görüntülendi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Çin’de nisan ayında doğal hayatı koruma parkından kaçan filler Yunnan eyaletinde çamur birikintisinden geçerken görüntülendi. Sürüdeki bir yavru ise çamur içinde oynarken kameralar tarafından kaydedildi.

Çin’de ormanda bulunan yaşam alanlarını terk ederek ilerleyişine devam eden fil sürüsünden bir yavru, çamur banyosunun keyfini çıkarırken görüldü.

Çin’de 500 kilometrelik yol kat eden firari fillerden bir yavru fil çamur banyosu yaparken görüntülendi https://t.co/HQNuzKEXxH pic.twitter.com/6kolv2L71u

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) June 23, 2021

Filler, Yunnan eyaletinin Xishuangbanna Dai Özerk İli’ndeki doğal hayatı koruma parkını terk edip yaklaşık 500 kilometrelik bir yol kat ettikten sonra 2 Haziran’da eyaletin merkezi Kunming‘e ulaşmıştı.

Bir aydan uzun süredir bu göçü takip eden yetkililer, sürüye refakat etmeleri için güvenlik güçlerini görevlendirirken, fillerin geçişini kolaylaştırmak için yolları boşaltıldı ve insanların yoğun yaşadığı bölgelere girmelerini engellemek için yiyeceklerle dikkatleri dağıtıldı.
Çoğunlukla Yunnan’da yaşayan Asya filleri, Çin’de A seviye devlet koruması altında bulunuyor. Yoğunlaştırılmış koruma çabaları sayesinde eyaletteki fil popülasyonu 1980‘lerde 193 iken bugün yaklaşık 300’e çıktı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!