Çin’den ABD’nin nükleer sızıntı iddialarına yanıt: Radyasyon seviyesi normal

Çin: ABD ve Kuzey Kore'nin diyalog kurmasını destekliyoruz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Çin, ülkenin güneydoğusundaki Guangdong eyaletinde bulunan Taishan nükleer santral projesinin çevresindeki radyasyon seviyesinin normal olduğunu açıkladı.

Nükleer santral projesinin ortaklarından biri olan Fransız elektrik iletim şirketi EDF, reaktörden anormal seviyede radyoaktif gaz sızıntısı olduğu yönündeki haberleri araştırdıklarını belirtti.

Twitter
ABD Stratejik Komutanlığı Başkanı: Rusya ve Çin ile nükleer savaş gerçek bir olasılık

CNN’de yer alan habere göre, Taishan reaktörlerinin tasarımcısı EDF’nin iştiraki Framatome, proje alanındaki kripton ve xenon elementlerinin miktarındaki artış sonrasında “olası bir radyolojik tehdit” konusunda uyarmıştı.

‘Anormallik belirtisi yok’

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cao Licien, nükleer tesisin tüm koşulları tamamen karşıladığını ve tesisin yakınlarında anormallik belirtisi olmadığını açıkladı.

Cao, “Çin’in nükleer güç reaktörleri şu ana kadar çevreyi ve kamu sağlığını etkileyecek hiçbir vakaya yol açmadan iyi faaliyet sicilini sürdürmüştür” dedi.

İçinde Fransız tasarımı iki reaktörün bulunduğu ve 2019’da tamamlanan Taishan projesi Hong Kong’un yaklaşık 200 km uzaklığında bulunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!