Devlet Bahçeli’nin ayrıcalığı yok

Devlet Bahçeli’nin ayrıcalığı yok
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Devlet Bahçeli’nin ayrıcalığı yok

HABER MERKEZİ

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir mahkemenin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifadesini mağdur sıfatıyla almak için Ankara’ya talimat göndermesi krize neden oldu. Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi gelen yazıyı, “Bahçeli’nin ifade verip vermeyeceği konusunda düşüncesinin sorulması” gerektiğini belirterek iade etti. Bahçeli’nin ayrıcalığı olmadığını hatırlatan Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi ise talimat evrakını yeniden Ankara’ya gönderdi.

Ankara Gazetecisi.com adlı haber sitesinde Alican Uludağ’ın haberine göre Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir vatandaş hakkında Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme de bu kapsamda, Bahçeli’nin mağdur sıfatıyla ifadesinin alınması için Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimat evrakı gönderdi. Bahçeli’nin “bir siyasi partinin genel başkanı ve milletvekili olması nedeniyle evrakın yeniden değerlendirilmesi” talebiyle iade eden Ankara’daki mahkeme, gerekçesinde, “Milletvekili olan müştekinin davaya katılmak ve beyanda bulunmak isteyip istemediği yönündeki düşüncesinin mahkememize iletilmesi…” ifadelerine yer verdi.

İADE YAZISI GÖNDERİLDİ

Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi, talimat evrakını Bahçeli’nin ifadesinin alınması talebiyle yeniden Ankara’ya gönderdi. Hendek hakimi, iade yazısında, şu ifadeleri kullandı: “Her ne kadar müşteki milletvekili ve bir siyasi partinin genel başkanı olsa da kanun ve yargılama önünde normal Türk vatandaşlarından hiçbir ayrıcalığı yoktur. Kanunun getirmiş olduğu uygulama ise müştekinin mahkemece beyanının alınması usulüdür.”
Öte yandan Bahçeli’nin ifadesi için düşüncesinin sorulmasını isteyen Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi yargıcının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edildiği, daha sonra HSK tarafından Aralık 2016’da göreve iade edildiği bildirildi.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!