DOĞA İLE BAŞBAŞA: PALİVOR ÇİFTLİĞİ’NDE KONAKLAMA

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Istanbul, 1 Haziran 2022: Palivor Çiftliği, Trakya’da Kırklareli İl’inin Demirköy İlçesinde, Istranca Ormanları’nın içerisinde 300 yıl önce kurulan, 2011 yılında yeniden hayata geçirilmiş uluslararası mimari ödüller almış çiftlik evleri, yerel malzemelerden üretilmişmiş gıda ürünleri sunan cafe & şarküteri  barındıran, organik tarım ve eko turizm yapılan bir çiftlik.

Bulgaristan sınırına yakın bir noktada Karadeniz’in göz alıcı plajlarının bulunduğu İğneada’ya 11 kilometre mesafede bulunan Palivor Çiftliği’nde Oral Mimarlık  tarafından tasarlanan  “Şanslı Geyik Kulübü” adlı çiftlik evi konaklamaya açıldı.

Tablolara yakışır güzellikte manzaralar sunan, Istranca ormanlarının ortasında, alabildiğince özel bir hayatı ve çevreyle iç içe konaklamayı  arzulayan, doğasever insanların mükemmel bir kaçış yeri olan Şanslı Geyik Kulübü   harika bir sığınak noktası.  Hem konaklama, hem de davetler için kullanıma göre tasarlanmış ev, 10 dönüm arazi içerisinde her mevsim açık olacak.

Y. Mimar Kerem Oral Şanslı Geyik Klubü’nü tasarlarken, arazinin doğal yapısını incitmemek ve aynı zamanda da onunla bütünleşebilmek kadar, 300 yıldır  var olan bu çiftliğin bir parçası olmak önceliklerimin başında geldiler. Kullanılan malzemelerin seçimleri, birbirleriyle etkileşimleri, İklim koşullarının da göz önünde bulundurulmasıyla oluşturuldu. Evimizde doğayla kurulan samimi bir ilişki hedefledim” dedi.

Emre Oral ise “Palivor Çiftliği  bir eko yaşam felsefesinin ürünü olmakla birlikte, dört farklı mevsimi yaşayabilen ve doğal güzelliklerin sınırsızlığı ile övünen huzurlu bir köşe.  Hedefimiz bölgesel kalkınmaya sürdürülebilir eko-turizm ve gastronomi ile katkıda bulunmak ve misafirlerimize çiftlikte sihirli bir tecrübe yaşatmak” dedi.

4 yatak odalı 3 banyolu, modern çiftlik evinde  iç mekan tasarımında pastel renklerde tercih edilmiş.   Doğal  yaşamın gereği ahşap her zaman en öncelikli kullanılan malzeme olmuş.  Öte yandan çiftlik evlerinin olmazsa olmazı şömine uygulanmış. Upuzun 12 kişilik bir yemek masası duvarlarda bulunan Türkiye’nin en önemli doğa fotoğrafçısı tarafından çekilmiş özel fotoğraflar,  zeytin köklerinden kesit alınıp bronz aynaya monte edilmiş özel dekoratif aynalar, yatak odalarında 4 mevsim doğa resimleri bu  özel konaklama tecrübesinin bir parçası olarak planlanmış.

Palivor Çiftliği’nde  konaklayanlar, ister çiftliğin restoranında kahvaltı ve BBQ servisi alıyor, ister evlerinde Palivor Çiftliği’nin ürünleri ile kendi ziyafetlerini hazırlıyorlar. Kafasını dinlemek isteyen değil gerçekten derin dinlenme tecrübesini yaşamak isteyen, turistik değil doğal ve orijinal bir konaklama ve tatile ihtiyacı olan insanlara göre tasarlanan Şanslı Geyik Klubü’nü huzuru arayanların adresi. Öte yandan aktif bir yaşam tercih eden misafirler, çiftliğin yanında TK  Cowboy Ranch’de binicilik dersleri alınabiliyor, bölgede uzun doğa yürüyüşlerine çıkabiliyor, Dupnysa Mağaraları, Fatih Dökümhanesi  ziyaret edebiliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!