Eğlence mekanlarına koronavirüs baskını: 42 kişiye 264 bin 600 TL ceza

Eğlence mekanlarına koronavirüs baskını: 42 kişiye 264 bin 600 TL ceza
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İzmir’de kapalı olması gereken bir mekanda eğlence düzenledikleri tespit edilen 28 kişi ve tedbirlere uymayan bir kafeteryadaki 14 kişiye, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 264 bin 600 TL para cezası kesildi.

İzmir’in Konak ilçesindeki gece kulübünde bulunan bir kadın şiddete maruz kaldığı ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye giden ekiplere kapıyı açmayan kulüp çalışanları, mekana itfaiye çağırıldıktan sonra kapıyı açtı.

Konya'da, eğlence mekanındaki 60 kişiye 243 bin lira ceza
© DHA
‘Çok yüksek riskli’ kategoride bulunan Konya’da eğlence mekanına baskın: 60 kişiye 243 bin lira ceza kesildi

Mekanda yapılan polis denetiminde, işyerinin ruhsatının olmadığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gerekirken faaliyetine devam ettiği, içeride bulunan 28 kişinin sosyal mesafe kurallarına uymadığı ve sokağa çıkma yasağının ihlal dildiği belirlendi. 28 kişiye, 176 bin 400 lira para cezası kesildi. Gözaltına alınan iş yeri sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

Konak’ta ise devriye gezen polis ekipleri saat 02.30 sıralarında bir kafeteryadan sesler geldiğini fark etti. İşletmenin kapısı kapalı olmasına rağmen yandaki hanın içerisinden kafeteryaya girildiğini fark eden polis harekete geçti. Kafeye baskın yapan ekipler, içeride 14 kişinin bulunduğunu gördü. Alkol aldıkları da görülen 14 kişiye, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek ve sosyal mesafeye uymamaktan toplam 88 bin 200 lira ceza kesildi. İşletme sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!