Emekli Amiral Cem Gürdeniz’den deniz salyası sorunu için öneri: Deniz Kuvvetleri gemileri yardımcı olabilir

Emekli Amiral Cem Gürdeniz’den deniz salyası sorunu için öneri: Deniz Kuvvetleri gemileri yardımcı olabilir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Marmara Denizi’ndeki deniz salyası sorununa karşı önerilerde bulunan emekli Amiral Cem Gürdeniz, “Deniz Kuvvetleri’mizin bazı romorkör ve kurtarma gemileri de bu işlemlere yardımcı olabilir” dedi. Gürdeniz, “Mücadele zamana karşı yapılmalı doğanın kendi dengesini kurması beklenmemelidir” çağrısında bulundu.

Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk
© DHA
Prof. Dr. Öztürk: Haliç’i temizledik ama Marmara’yı temizleyemezsiniz

Marmara Denizi’ndeki deniz salyası (müsilaj) kâbusu, her geçen gün büyürken, bu konuda emekli Amiral Cem Gürdeniz’den de öneriler geldi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, kıyılarda yayılan deniz salyasının aynı petrol kirliliğinde olduğu gibi deniz sathından toplanmasının önemine dikkat çeken Gürdeniz, “Bu işlemi şu anda belediyeler yapıyor. Ancak yeterli olmuyor” dedi.

Bir petrol kirliliği durumunda bu iş aslen Ulaştırma Bakanlığı ile anlaşmalı olduğu özel firmaların olanaklarıyla yapıldığını belirten Gürdeniz, “Deniz Kuvvetleri’mizin bazı romorkör ve kurtarma gemileri de bu işlemlere yardımcı olabilir” önerisini sundu.

“Sorun tabakanın dibe çökmesi, dipteki canlı hayatı yok etmesidir” diye açıklık getiren Gürdeniz, bu sorunda zamanın önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerek, “Mücadele zamana karşı yapılmalı doğanın kendi dengesini kurması beklenmemelidir. Zira Marmara bu aşamayı geçmiş görünüyor” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!