En Sevilen Köpek Cinsi olan Toy Poodle Irkının Özellikleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Toy Poodle cinsi diğer köpeklere göre çok daha kaliteli bir kürke ve zekaya sahip olmasının yanında ilk görüşte kıvırcık tüyleri ile pelüş bir oyuncak görünümüne  sahiptir. Standart ve minyatür türleri kadar uzun buruna sahip değildirler. Poodle cinsinin en küçük üyelerinden olan Toy Poodle oyuncak boylarında kıvırcık tüy yapısı ile çok ön planda oaln sosyal bir cinstir. Cins uzun bacak yapısına sahip olduğundan toy  türünde de boyutlarına nazaran uzun bacakları ile atletik bir görünümü ile dikkat çekmektedir.

Toy Poodle Karakter Yapısı

Zeki bir ırka mensup olan Poodle cinsi yeni insanlara karşı dengeli bir tutuma sahip. Karşı taraftan aksi bir durum görmediği sürece örneğin oyuncağını alma, yemeğine müdahale ya da sahibine karşı sert bir tavır olmadığı sürece tanışmaya eğilimi yüksek meraklı bir cins olarak bilinir. Temel eğitim verilmediği takdirde şımarmaya açık ve kendi bildiğini okumayı seven bir köpek cinsi olan Poodle cinside eğitimi kolay bir ırktır. Diğer köpeklere ve evcil hayvanlara agresif bir tavır sergilemeyen bu cins zaman zaman havlamaları ile karşılaşılabilir.

Poodle’ların Boyları

Toy Poodle diğer oyuncak ırkların aksine uzun bacakları ile atletik bir görünüme sahiptir. Amerikan ve diğer ülke köpek kulüplerinde üç boy olarak kabul edilse de FCI tarafından dördüncü boy olan medium boyutu da kabul görmüştür. Uzun bacakları yürürken yaylanarak yürüyor hissi verir. Bunun yanında uzun bacakları köpeğe zarif bir görüntü de vermektedir. Özellikle bu görüntü yetişkin olanlarda daha kolay fark edilir. Yoğun bir tüy yapısına sahip olan kürkü yapısı itibari ile tüy dökümü konusunda bir numara olarak anılır. Yüz hatlarını istenen ifadeye göre tıraş edilir.

Minyatür Poodle boyutu 28-45 cm

Standart Poodle boyutu 45-60 cm

Toy Poodle boyutu

Boy: 24-28 cm

Ağırlık: 1,8- 3,0 kilo

Ömür: 12-18 yıl

Toy Poodle Cinsinin Renkleri

Toy Poodle birbirinden farklı renk ve renk kombinasyonları olan bir cinstir. Sıklıkla karşılaşılabilecek renkleri:

  • Kayısı (koyu turuncu) (Apricot)
  • Siyah
  • Kahverengi (çikolata)
  • Krem
  • Gri
  • Gümüş Silver
  • Kızıl Tarçın (Red)
  • Beyaz

Bu renklerin yanında cinsin nadir bulunan rengi kırmızı (red) diye tabir edilen kayısı renginden üretilmiş koyu bir renktir. Tam olarak koyu turuncu ile kahverengi arasında olan bu renk az rastlandığından ve çok talep gördüğünden cinsin en pahalı rengi kızıl kahve olan red brown rengidir.

 

Apartmanda beslenebilecek en iyi köpek Toypoodle

Apartmanda beslenebilecek köpek türleri arasında yer alan poodle cinsi köpeklerin bakımları kolaydır.Yüğ dökmez koku yapmazlar.

Çok Akıllı oldukları için eve kolay adapte olur ve alışırlar.Çocuklar ile ve diğer tür köpekler ile iyi geçinirler. Az havlarlar. En zeki ırklardan birisidir.Toy boy olan Toypoodle ev için en ideal boydur. En küçük köpek türlerinden biri olduğu için ağırlıkları yaklaşık olarak 2 kg ile 3 kg arasındadır. Tüğleri çok fazla bakım istemez. Kısacası Apartmanda Beslenebilecek Köpek Türleri arasında toy poodle birinci sırada yer alır.

Toy Poodle’ın Ünlü Kürkünün Özellikleri

Bu Cinsin tüyleri tüy gibi ince yapılı değil saç gibi sık ve daha kalın olduğundan hipoalerjenik bir yapıya sahiptir. Bu durumda çocuğunda ya da kendisinde tüye karşı alerjisi olan insanların Toy Poodle tercih etmesinde önemli bir sebep. Tercih edilmesinde bir büyük etkende tüy dökmeme konusunda köpek ırkları içinde bir numara olmasıdır. Köpeğin özellikle baş ve boyun kısmı günlük olarak fırçalanmalı ve rutin tüy bakımı aksatılmamalıdır. Köpeğin yaşı ilerledikçe tüyleri kıvrılır ve daha kalın bir görünüm alır. Diğer boylarına göre Toy Poodle yumuşak, dalgalı bir kürke sahiptir.  Toy Poodle yavruluk kürkünden yetişkin kürküne geçişi 18 ayda tamamlanır.

 

Toy Poodle yavru ilan ve fiyatları için https://patiilan.com’u ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Toy poodle ırkların eğitime açık olması ve zeki olmaları son derece önemlidir. Çünkü evde yaşayacak köpek kurallar dahilinde hareket etmek zorundadır. Köpeğe verilen alanda vakit geçirme, gereksiz havlamalar, tuvalet ihtiyacı gibi konuların her biri için eğitim gerekli olacağından köpeğin eğitime karşı olan adaptasyonu önem arz eder. Toy Poodle cinsi zeki ve eğitime açık bir cins olduğundan temel itaat eğitimini kola bir şekilde öğrenir. Bunların yanında köpeklerde ve genel olarak tüylü ev hayvanlarında tüy dökme ciddi bir problemdir. Evde küçük çocuğu olanlar için tüy dökme sorunu en önemli konulardan biridir. Tüy yapısı sebebi ile Toy Poodle cinsinin günlük ve aylık tüy bakımları yapıldığı takdirde en az tüy döken köpek ırkıdır.

Siz de yavru toy poodle sahiplenmek isterseniz türkiyede ki en iyi evcil hayvan ilan sitelerinden biri olan  https://patiilan.com  u ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca https://patinolsun.com  da yüzlerce poodle ilanıyla size aradığınız yavruyu bulma konusanda yardımcı olacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!