Enflasyonu özürlü çocuğa benzeten rektör Murat Ferman özür diledi

Enflasyonu özürlü çocuğa benzeten rektör Murat Ferman özür diledi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Ferman, enflasyon için, ‘ailenin özürlü çocuğu gibi’ benzetmesi yapmıştı. Ferman, gelen tepkilerin ardından özür diledi.

Enflasyonu özürlü çocuğa benzeten rektör Murat Ferman özür diledi

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman katıldığı EKOTÜRK canlı yayınında engelli çocuklara benzeterek, “Ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz… Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan.” dedi.

Ferman, canlı yayınında şunları söyledi:

“Çok şikâyet ediyoruz, ‘geceleri bağırıp çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla tartışıyoruz’ diyoruz ama aslında çocukcağız hayatımızın bir parçası. Onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz, indirimli kartı alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz. Enflasyon böyle bir şey, enflasyonun suç ortağıyız.”

Tepki çeken benzetmesine gelen tepkilerin ardından Prof. Murat Ferman özür diledi. Ferman özründe şunları kaydetti:

“Özel gereksinimli evlatlarımızın ailelerini rencide edebilecek bu ifadelerimden sonra pişmanlık ve samimiyetle özürlerimi talep ediyorum.”

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!