Erdoğan’la görüşen Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk: İttifakların değişeceğini hissediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Saadet Partili Asiltürk'e ziyaret
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu. Asiltürk, partisinin ittifak politikası hakkında, “İki tarafla da görüşerek seçimden bir hafta önce karar veririz“ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından evinde ziyaret edilen Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, ziyarette konuşulanlara ve partisinin ittifak politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuk olduğu bir televizyon programında konuşan Oğuzhan Asiltürk, ziyaretin içeriğine dair Erdoğan’ın açıklamalarının üzerine bir şey söylemeyeceğini belirterek “Forsunu morsunu kullanmadan abi kardeş gibi görüşmeye gelmesi karşısında ben en ufak bir açıklama yapmam. Kendisi ne açıklama yaparsa odur esas. O da gereken ölçüde bir şeyler söyledi. Benim bu tutumumu da gördüğü için çok da memnun olduğunu biliyorum. Bazı şeylerde saygı göstermek lazım” dedi.

‘ İYİ Parti de AK Parti’yle iyi ilişki kurma arzusunda, teşvik etmeliyiz’

Asiltürk, partisinin ittifaklar konusundaki tutumunun ne olacağına ilişkin soruya ise “Ben CHP’yle de düşman gibi sert bir üslupla konuşmuyorum. İYİ Parti’yle de. Biz MHP’yle de çok yumuşak yakınlaşma şey ettik ama onlardan bize olumlu cevap gelmedi. Onlara da bütün partilerle iyi davranmamız lazım. Partiler bunu yaparsak toplumda da karşılık bulur. Sadece AK Parti’nin gelmesi bile toplumu ne kadar değiştirdi. Diğerlerine de aynı şeyleri söylüyorum. Bizim görevimiz hakkı anlatmaktan ibaret kimseyle bir düşmanlığımız yok. Onun için ileride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz. İki tarafla da görüşerek seçimden bir hafta önce karar veririz. İttifakların değişeceğini hissediyorum. İYİ Parti de AK Parti’yle iyi ilişki kurma arzusunda, teşvik etmeliyiz” diye yanıt verdi.

‘Erdoğan toplumun isteğine uygun hareket ediyor’

Asiltürk, Erdoğan’ın ziyaretini nasıl değerlendirdiği konusunda da “Bunu iki türlü değerlendirmemiz lazım. Sayın cumhurbaşkanı diğer partilere de gidiyor şey ediyor. Partiler arasında bu kavgadan vazgeçme gibi bir temel isteği toplumun isteğine uygun hareket ediyor. Herkesin soracağı soru peki seçimlere giderken siz iki topluluk var. Biz şimdiden hiçbir şekilde şu grupla bu grupla olacağız diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’la görüşen Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk: İki tarafla da görüşerek seçimden bir hafta önce karar veririz. İttifakların değişeceğini hissediyorum. İYİ Parti de AK Parti’yle iyi ilişki kurma arzusunda, teşvik etmeliyizhttps://t.co/eqOIzrAQYX pic.twitter.com/HDojRgdesw

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) January 26, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!